Вече месеци наред ChatGPT не слиза от водещите заглавия не само в технологичната преса.

От текстове за хип-хоп песни, през научни трудове, до концепции за развитие на бизнес - суперчатботът с изкуствен интелект определено няма много свободно време, откакто беше пуснат в края на миналата година. Неслучайно платформата постави рекорд за най-бързо достигане на 100 млн. потребители в историята.

Въпросите около нея също са много. В кои дейности може да замести човека? Точни ли са отговорите, които дава? Чие е авторството на материалите, написани от ChatGPT - негово, или на този, който задава рамката?

Така или иначе, за да можем да си отговорим изчерпателно на тези въпроси, ще трябва да мине време. Дотогава обаче спокойно можем да се възползваме от възможностите, които платформата дава, за да улесним ежедневието си.

Затова и Fast Company представя три безплатни и полезни разширения за Chrome, които използват ChatGPT и могат да ви спестят много време.

ChatGPT Writer за автоматизиране на имейли

Никой не обича да отговаря на имейли, особено когато те са много, така че можете да оставите разширението ChatGPT Writer да го прави вместо вас.

В демонстрационната версия на продукта потребителят на имейла отговаря на специалист по подбор на персонал за работа с простата рамка: "Генерирай отговор на този имейл, че се интересувам, попитай за заплатата и възможностите за дистанционна работа".

Хората харесват измамници, звучащи авторитетно. AI чатботовете умеят товаКое е това, което кара човешките същества да се доверяват на машина, за която знаем, че е ненадеждна?
В отговор на зададената рамка ChatGPT изготвя задълбочен и професионален отговор, "който изглежда по-добре от глупостите, които много хора може да напишат", посочват от изданието.

Това разширение има подобрена поддръжка за Gmail, но може да се използва и за всяка друга платформа, в която може да се наложи да отговорите нещо.

ChatGPT for Google за по-добри резултати при търсене

В скоро време разширението ChatGPT for Google ще трябва да се конкурира със собствения AI чатбот на компанията - Bard, но в момента то е задължителен инструмент за всеки, чиято работа е свързана с търсене в интеренет, посочват от Fast Company.

Вместо да търсите "игла в купа сена", която в случая е конкретния отговор на вашия въпрос, ChatGPT ще се опита да отговори на вашето запитване вдясно от резултатите от търсенето на Google.

И последно, името на разширението не трябва да ви заблуждава. Да, то е ориентирано към Google, но работи и с други търсачки като Bing, DuckDuckGo и др.

Може ли един грешен отговор да струва 163 млрд. долара?AI чатботът на Google - Bard, сбърка и изтри БВП на няколко държави от пазарната капитализация на Alphabet
Engage AI за по-малко четене и повече коментари

Няма по-добър начин да изградите мрежа в LinkedIn от това да се ангажирате с много хора. Проблемът е, че колкото повече се ангажирате, толкова повече време отнема да прочетете и да отговорите на всички коментари.

Разширението Engage AI предлага решение на този проблем. Ако попаднете на популярна публикация в LinkedIn, но не искате да отделяте време да я прочетете цялата, приложението ще направи това вместо вас и ще генерира коментар от ваше име въз основа на съдържанието в публикацията.

За вас остава само да изберете тона на коментара си - приятелски, забавен, несъгласен, съгласен или заинтригуван, и, разбира се, да го редактирате, преди да го изпратите.

Тези три разширения, базирани на ChatGTP, посочени от Fast Company, за пореден път доказват, че е по-добре да гледаме на AI като на асистент, който ни прави по-добри в ежедневната ни работа, отколкото като на заплаха.

Докато не се превърне в такава, разбира се.