Първородната дъщеря на Бил Гейтс – Дженифър, се готви да се нанесе в луксозен пентхаус в Ню Йорк на стойност 51 млн. долара, съобщи CNBC.

Масивният имот се намира на улица "Гринуич" 443 - предпочитан адрес от знаменитости в манхатънския квартал Трайбека.

Представител на CetraRuddy, архитектурната фирма, проектирала сградата, заяви пред CNBC, че тя е била дом и на други известни личности, сред които холивудските звезди Мег Райън, Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс.

Съобщава се, че Дженифър Гейтс и съпругът й – състезателят по конна езда Найел Насар, са закупили наскоро пентхауса, който е бил собственост на шампиона във Формула 1 Луис Хамилтън. Сделката е реализирана чрез базирана в Сиатъл компания.


CetraRuddy Architecture

Пентхаусът е с площ от 8900 кв. м и разполага с 3400 кв. м външно пространство с басейн. Включва още шест спални, шест бани и две перални помещения.

"Опитахме се да планираме жилището така, че обитателите да получат необходимото им уединение, но и да се наслаждават на гледките от външната и вътрешната страна на сградата", казва пред CNBC Тереза Дженовезе, директор в CetraRuddy Architecture.

"Начинът, по който проектирахме апартаментите, така че да внасят възможно най-много естествена светлина, е една от причините сградата да е толкова популярна", допълва тя.

Най-голямата дъщеря на Бил Гейтс се омъжи (снимки)Дженифър сключи брак с египетския състезател по конен спорт Найел Насар

Триетажният пентхаус на Гейтс е най-голямото жилище в сградата с 53 апартамента. Той има достъп до частен асансьор и разполага с две от 15-те паркоместа в сградата.

Сред отличителните детайли в интериора на жилището са още греди от естествен бор, реставрирани прозорци, професионална кухня с пълно оборудване, мокър бар и камина на газ.


CetraRuddy Architecture

Самата сграда разполага със 70-метров закрит басейн, фитнес зала, пространство за йога, детски кът за игра, място за съхранение на велосипеди и изба.

В допълнение към всички екстри на новото си жилище, дъщерята на Бил Гейтс ще може да се възползва от вътрешен двор и обща открита площ на покрива с панорамна гледка, което е рядкост за имотите в Ню Йорк.

"Там горе е почти като оазис, така че разбирам защо хората намират за толкова примамливо да си купят апартамент в сградата", казва още Тереза Дженовезе.


CetraRuddy Architecture

Първородната наследница на основателя на Microsoft завършва Станфордския университет със специалност "Биология" и в момента следва в медицински университет в Ню Йорк. Освен това, както съпруга й, тя също е състезател по конна езда. Само преди месец двойката посрещна първото си дете, което е и първото внуче на Бил Гейтс.

От Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" не са отговорили на молбата на CNBC за коментар по темата.