Действаща медицинска сестра е първата жена-шофьор на шоуто Hot Wheels Monster Trucks Live. Ребека Шнел е в София и е част от екипа на спектакъла с огромни камиони, чието първо гостуване у нас е този уикенд в „Арена София“, разказва БТА.

Винаги съм била състезател по сърце, казва Ребека Шнел, която започва кариерата си като шеф на екипа, след което се омъжва за колегата си шофьор Дарън Шнел.

Първото й шофиране е на европейско турне през 2020 г. Следват още едно европейско (2022) и две американски турнета (2021, 2022).

Преди състезание Ребека Шнел казва, че обича да слуша музика и да се смесва с тълпата, така че тези, които я разпознаят без спортния екип, биха могли да си поговорят с нея неформално.

Организаторите разказват за главните „герои“ в шоуто: „Може би, най-известният от всички е Bigfoot - голям и син, с масивни гуми и заплашителен вид. Той е класиката на сцената на чудовищните камиони. Boneshaker, с дизайн на череп, е един от най-отличително изглеждащите камиони.

Динозавърът, Mega Wrex, пък е камионът за всички феновете на праисторията, а Tiger Shark е акулата на арената - с перка отзад и заплашителна, озъбена усмивка отпред. Две от последните допълнения към линията са здравият и метален Demo Derby и Gunkster – ярко зеленият и уникален, лепкав на външен вид monster камион“.

В четири представления - на 8 и 9 април, ще има танцово парти, зрелищни лазерни светлинни шоута и специална поява от поглъщащия коли, дишащия огън и трансформиращ се робот Megasaurus и високо летящите машини на Hot Wheels Monster Trucks Live, Freestyle Motocross, информира БТА.

В Crash зоната, преди всяко представление феновете могат да видят на живо и отблизо дизайна на камионите.