В днешното динамично и глобално общество са малко хората, които не ползват услугите и продуктите на банките.

До голяма степен управлението на парите ни зависи от банковата сметка, която сме си избрали. Но какви са наистина финансовите ни нужди и как да изберем най-подходящата опция? Всички отговори на тези и други важни въпроси ще разкрием в следващите редове.

За ежедневните банкови нужди на повечето хора най-удобна е дебитна карта и стандартна разплащателна сметка, като тези на Банка ДСК. С нея те могат бързо, лесно и сигурно да получават своето месечно възнаграждение, да плащат с карта в магазини и ресторанти, да следят покупките си в мобилното банкиране, да внасят и теглят пари в брой. Удобни са и допълнителните услуги, които идват с тази сметка - лесно плащане на различни задължения, като данъци, такси и битови услуги, както и опцията за овърдрафт, която пък дава свобода на хората да разполагат със средства.

Сред предимствата на този тип сметка си заслужава да отбележим сигурността и практичността при разпореждането със средствата и спестеното време и усилия, които можете да вложите в по-приятни за вас дейности.

Ако пък търсите решение, което носи добавена стойност под формата на по-голяма доходност, Банка ДСК предлагат разплащателна сметка с диференцирано олихвяване. Чудите се какво точно стои за тези сложни думи? Сметката ви дава достъп до стандартните банкови услуги, които вече споменахме, като в същото време ви гарантира и по-високи доходи от лихва. Важно е да отбележим, че влоговете с размер до 196 хил. лв. е гарантиран от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

А знаете ли, че децата ви могат да развият ценни качества като отговорност, независимост и основна финансовата култура, научавайки се на отговорното харчене, спестяване и бюджетиране със специалните сметки за деца и юноши на възраст от 7 до 18 години. С ДСК Смарт и Тийн те могат да получават стипендията си, да им изпращате джобни и да банкират свободно и отговорно. Тези сметки идват със специални дебитни карти според възрастта, дават достъп до различни банкови услуги – теглене на банкомат и плащане с карта за по-малките, плюс достъп до мобилното банкиране DSK Smart и банкови преводи за по-големите, но с по-ниски от стандартните такси.

За тези между 18 и 24-годишна възраст пък се предлага ДСК Макс, с която могат лесно да получат както стипендия от университета или средства от родителите, така и възнаграждението от първи работодател. Разбира се, всичко това става без такса за откриване на сметката, безплатна е и дебитната карта, плащанията на ПОС терминал, ползването на мобилното приложение DSK Smart и преводите само по мобилен номер.

Съществуват и други видове сметки за по-специфични нужди, като например при необходимост от набиране на средства за конкретна благотворителна цел. Предлагат се различни продукти и услуги, които се отличават по такси, лихвени проценти и допълнителни предимства. Например, ако ви е важна висока доходност, можете да се ориентирате към сметка с добра рентабилност или дори кредитна карта с кешбек програма, която ви дава обратно част от парите, които изразходвате. Без значение какви са вашите цели и нужди, е изключително важно да направите предварително проучване или да се консултирате с банков експерт. Това ще ви помогне да вземете информирано решение и да оптимизирате своето време и финанси.