Регионалната платформа за служители Kaderabotim.bg, като част от групата WhereWeWork - една от най-големите мрежи платформи за служители и работодатели в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), набра 1 млн. евро в нов кръг рисково финансиране.

Сумата ще бъде използвана за по-нататъшно й разширяване в ЦИЕ, Азия и Африка. У нас компанията присъства с регионално представителство под името Kaderabotim.bg, където вече има над 200 000 активни български потребители.

Водещ инвеститор в този кръг е българският инвестиционен фонд Sofia Angels Ventures, който инвестира 400 хил. евро. Към него се присъединиха инвестиционният фонд Gapminder VC (с 200 хил. евро, което е трета инвестиция в WhereWeWork), Head North (с 200 хил. евро), платформата за съвместни инвестиции в технологични стартъпи Seedblink (100 хил. евро, последваща инвестиция) и бизнес ангел със 100 хил. евро.

22-годишен продаде платформа по модела на OnlyFans за 65 милиона долара Единствената разлика е, че в неговата платформа няма голо съдържание


Досега групата на WhereWeWork, с местното си представителство Kaderabotim.bg, е провела успешно четири кръга за финансиране на обща стойност 2 000 000 евро, като останалите са през 2017, 2019 и 2021 година.

Три пъти повече потребители до края на 2024 година

Първата платформа от групата на WhereWeWork е създадена в Румъния през 2011 г. от предприемача Костин Тудор и се разраства като регионална мрежа от местни онлайн платформите за работодатели и набиране на персонал в 14 държави под общото име WhereWeWork.com. Тя предоставя информация за работодателите, заплатите, обезщетенията и начините на провеждане на интервюта за работа.

Днес мрежата от платформи е една от най-големите в Централна и Източна Европа с нейните над 1,5 млн. потребители регионално. Целите за разрастване на ръководството на WhereWeWork до края на 2024 г. възлиза на 4 милиона потребители и хиляда корпоративни клиента.

Разширяване на нови пазари в Азия

През 2019 г. компанията започва да разширява дейността си извън Румъния, първоначално в Централна и Източна Европа, а от 2022 г. - и извън Европа. Към момента тя развива дейност в Румъния, България, Унгария, Гърция, Украйна, Молдова, Чехия, Полша, както и Алжир, Египет, Мароко, Тунис, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в района на Близкия изток и Северна Африка.

Пет съвета как малките компании да се възползват от новите технологии Технологичното развитие прави много решения все по-подходящи и достъпни за малките и средните предприятия


Компанията разширява дейността си на нови пазари в Азия

Платформите от групата на WhereWeWork работят на местните езиции, с местно наименование и са адаптирани за всяка страна. Общността функционира по B2B модела на базата на годишен абонамент, а услугата се предлага както в областта на работодателската марка, така и на онлайн набирането на персонал.

Платформата се базира на алгоритми за машинно обучение и обобщени потребителски данни, като съчетава интересите на кандидатите на пазара на труда с тези на работодателите.

"Това е четвъртият ни инвестиционен рунд и се радваме, че с нас са дългогодишни партньори, които ни се довериха за втори и трети път и които знаят, че мечта като прозрачността на пазара на труда може да бъде осъществена след много години. Ще продължим да се разширяваме на регионално ниво, да инвестираме в машинно обучение и изкуствен интелект, но преди всичко ще продължим да предоставяме информация, която наистина създава разлика за нашите потребители, независимо дали става дума за служители, бъдещи служители или работодатели”, коментира Костин Тудор, главен изпълнителен директор на платформите WhereWeWork.com.

Основателят на Airbnb споделя най-добрия съвет, който е получавал Препоръката е от Пол Греъм, съосновател на технологичния стартъп акселератор Y Combinator


Милен Иванов, управляващ партньор на Sofia Angels Ventures, добавя: "WhereWeWork създаде модел за растеж с много висок потенциал за скалируемост в областта на човешките ресурси, благодарение на разработването на нов, прозрачен начин за взаимодействие между работодатели и служители. Наистина ни хареса фактът, че екипът е много опитен в дигиталните маркетингови услуги, но също и в технологиите и човешките ресурси, поема рискове и иска да расте бързо. Вярваме, че тази инвестиция може да ни донесе добра възвръщаемост, а планът за развитие е реалистичен и утвърден от пазара".

Андрей Дудойу, управляващ партньор в SeedBlink, на свой ред посочва, че в ролята си на технологични инвеститори от организацията са станали свидетели на забележителното въздействие на генерираното от потребителите съдържание върху утвърдени индустрии.

„WhereWeWork.com е създала стабилен бизнес, който е стратегически позициониран да оформи и стимулира пазара на онлайн набиране на персонал и изграждане на работодателска марка. Нашата общност от инвеститори безрезервно призна отдадеността на екипа и бизнес потенциала, потвърждавайки подкрепата си за визията на WhereWeWork за разширяване в различни географски региони", обяснява и той.