"Назад! Назад! Сега напред! Спри! Долу, долу!"

Гласът на Раджендра Шрестха отеква в планината Джебел Хафит, докато преодолява коварните завои на бързеите.

Реката, през която кануто с туристи преминава, не е обикновена: тя е резултат от изкуствен парк на стойност 50 млн. долара, изграден между планините на Абу Даби от едната страна и обширната пустиня от другата, разказва CNN.

Разположен в оазисния град Ал Аин, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата дестинация номер едно в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф.

Това е необичайна гледка в регион, в който няма естествени реки, а летните температури често се покачват до (забележете!) 49 градуса.

Топ 20 на най-добрите увеселителни паркове в светаНезависимо дали сте търсещ адреналин самостоятелен пътешественик или семейство, което планира вълшебна ваканция, изпълнена със забавление както за родителите, така и за децата, тематичните паркове имат по нещо за всеки

Водни спортове от световна класа

В страна, в която почти всичко е изкуствено създадено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure следва този пример.

Паркът се гордее с преживяването на световно ниво, свързано с каякинг и рафтинг. Каналите се простират на 1,2 км, като осигуряват предизвикателно пътуване за ентусиасти от всички нива.

Шрестха прекарва по-голямата част от живота си в рафтинг. Той се е състезавал професионално в световни състезания в Непал, Япония, Индия и ОАЕ. Два пъти е бил капитан на националния отбор на Непал. Присъединява се към екипа на Al Ain Adventure още през 2010 г., като внася в парка богат опит.

Любимата му част от работата е уникалната комбинация от вълнуващи спортове на едно място.

Най-големият морски аквариум в света строят в Абу Даби (снимки)бхващайки 183 000 квадратни метра, тематичният парк ще се простира на пет нива. Той ще съдържа 25 милиона литра вода и ще приютява повече от 68 000 морски животни

Изпитателен полигон за професионалисти

Приключенският парк е получил международно признание като център за професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтинг и олимпийски отбори по каяк, паркът се е превърнал в предпочитана дестинация за обучение. Всяка година, от ноември до март, над 300 спортисти от 35 различни държави се събират там за интензивни тренировки.

Сред известните състезания, провеждани в парка, са престижното Световно първенство по рафтинг, организирано от Международната федерация по рафтинг през 2016 г., както и редица тренировки по слалом с каяк и други.

Свърши ли купонът в Дубай?На пръв поглед развлекателният живот в Дубай кипи, но рекордният дневен брой на новите случаи на COVID-19 неизбежно повдига въпроса за потенциален локдаун

Канали през пустинята

Поддържането на воден парк сред пустинята е уникално предизвикателство, което изисква щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната - Рас Ал Хайма, разположено на повече от 300 км. Този процес включва превръщането на морската вода в сладка, която след това се обработва, за да отговаря на стандартите за качество.

Паркът твърди, че използва около 12,4 милиона галона вода във всеки един момент.

Той отваря отново врати през декември 2022 г. след тригодишно прекъсване, причинено от пандемията. За Шрестха завръщането в бизнеса е глътка свеж въздух.

Това уникално съоръжение предлага преживяване, в което практикуването на водни спортове става възможно в хармония със суровия пустинен климат на ОАЕ, допълва CNN.