Мистър Пропър? Камък? Били Зейн с алергия към миди?

Това само част от ироничните коментари за восъчната фигура на Дуейн Джонсън – Скалата в социалните мрежи.

А холивудският здравеняк никак не е доволен от тях.

Гафът е на прочутия френски музей Le Musée Grévin в Париж, съхраняващ восъчни копия на най-известните личности в света, пише Euronews.

В Instagram профила си Дуейн Джонсън заяви, че екипът му ще се свърже с музея, за да поиска промени по восъчния му макет.

"Екипът ми ще се свърже с нашите приятели от Grévin в Париж, за да работим заедно по "обновяването" на восъчната ми фигура с някои важни детайли и подобрения – като започнем с цвета на кожата ми.

А следващия път, когато съм в Париж, ще се отбия там и ще изпия по едно питие със себе си", написа Скалата.

В отговор от музея заявиха, че вече "преработват" статуята и новата версия ще бъде представена днес (24 октомври).

Екипите ще променят и осветлението, защото има предположение дали светлината не изсветлява кожата му, допълват от музея.

Изработването на восъчната статуя на Скалата е резултат от конкурс, наречен Grévin Awards, обявен през март 2022 г. Потребителите в интернет бяха помолени да изберат коя от десет международни звезди биха искали да видят в Grévin. Дуейн Джонсън спечели (48% в анкетата) пред Ариана Гранде, Том Холанд, Зендая, Дуа Липа, Илон Мъск, Селена Гомес, Лупита Нионго, Крис Прат и Марго Роби.

Създаването на една восъчна статуя отнема шест месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро.

Le Musée Grévin посреща 800 000 посетители годишно и представя повече от 250 известни личности.

Музеят не за първи път предизвиква публична полемика. През 2018 г., той представи восъчна фигура – неуспешна според собственото му признание, на френския президент Еманюел Макрон, припомня Euronews.