Мечтата на технологичния магнат и милиардер Питър Тийл е да живее възможно най-дълго.

По примера на други от най-богатите хора на планетата, той инвестира значителни средства в технологии и наука, насочени към удължаване на живота.

Според информация на The Atlantic, 56-годишният Тийл отделя милиони долари за финансиране на научни изследвания за борба с процесите на стареене.

Нещо повече – той дори има план да бъде криогенно замразен след смъртта си и да бъде съживен, когато технологиите позволят това, допълва BusinessInsider.

В ежедневието си Тийл проучва различни методи за постигане на целта му – както конвенционални, така и неконвенционални. Ето някои от тях.

Палео диета

Палео диетата стана популярна в началото на 2010 г. и се предполага, че имитира начина, по който хората са се хранили преди повече от 2 милиона години - много преди съвременното земеделие или технологиите за по-дълъг живот.

Диетата избягва преработените храни и насърчава непреработена храна от плодове, зеленчуци и нетлъсто месо.

Въпреки че палео диетата набляга на въглехидратите от растения, за много хора, които я спазват, повечето калории идват от протеини.

Учени класираха най-полезните диети за сърцето. Веган и кето не са сред тяхИзготвената класация дава нови насоки на лекарите в превенцията на сърдечни заболявания

Упражнения с професионален треньор

Тийл тренира с професионален треньор, за да живее по-дълго - ход, подкрепян от изследователя на дълголетието д-р Питър Атия.

"Дълголетието, както чрез продължителността на живота, така и чрез здравето, се влияе повече от физическите упражнения, отколкото от всички други променливи, с които разполагаме", казва специалистът.

Здравните власти препоръчват поне 150 минути седмично умерени физически упражнения, 75 минути седмично интензивни физически упражнения или комбинация от двете.

Установено е, че хората, които изпълняват тези препоръки, имат по-нисък риск от преждевременна смърт, отколкото тези, които не ги спазват.

Шер спира да яде сирене през 1991 г. Това ли я поддържа във форма до днес

Хапчета с човешки хормон на растежа

Още през 2014 г. Тийл признава, че приема хапчета с човешки хормон на растежа, известен още като HGH.

Според него HGH може да помогне за "поддържане на мускулната маса, така че да е по-малко вероятно да се получат костни травми, артрит и други подобни неща, когато остареете".

Но HGH може да има и странични ефекти, които включват подуване, болки в мускулите, в ставите и потенциално повишен риск от рак.

По ирония на съдбата, някои изследвания показват, че хората и животните с високи нива на естествен HGH е по-вероятно да умрат на по-млада възраст, отколкото тези с естествено по-ниски нива на хормона.

8 навика след 40, които могат да добавят до 24 години към живота виЛипсата на физическа активност, употребата на опиоиди и тютюнопушенето са най-вредните навици

Метформин

Има информации, че Тийл приема и метформин - друго популярно лекарство сред хората, които се надяват на дълголетие.

Метформинът е медикамент, предписван за лечение на диабет и може да помогне за регулирането на кръвната захар, както и за намаляване на апетита и подпомагане на отслабването.

Той може да има и отрицателни странични ефекти, като например понижаване на тестостерона.

Изследванията показват, че може да помогне за забавяне на ключови части от процеса на стареене на организма на клетъчно ниво, включително забавяне на стареенето на стволовите клетки, намаляване на скъсяването на теломерите и др.