От вайръл ботушите в стил Astro Boy на MSCHF, Crocs x Feng Chen Wangs, колаборацията McDonald's x Crocs и възходът на тенденцията за грозни обувки това лято, 2023 г. разтърси света на модата за обувки.

Годината обаче все още не е приключила, а доказателство за това са новите ботуши на Louis Vuitton, които издигат модната ексцентричност в обувките на съвсем ново ниво.

Новите ботуши на LV Illusion Ankle Boot са на ток, но създават илюзия за реален дамски крак, пише Euronews.

Погледнати отдалеч, те изглеждат като чифт черни обувки на токчета в комбинация с бели чорапи. Продават се на цена от 2 270 евро.

От извънземен шик до каубойски Crocs: 10 абсурдни модни тенденцииЧовешката кожа е част от дрехата, когато дрехата я няма

Тези, които обмислят да закупят шокиращите ботуши, трябва да знаят, че те се предлагат в две дължини: до глезена и до коляното, в два различни тона на кожата.

Според създателите им, илюзията за крак е "създадена ръчно, за да имитира визия за чорап, носен в черна обувка" върху еластичния материал от телешка кожа.

Всичко това е замислено като намигване към "сюрреалистичното движение в изкуството".

Трябват ми незабавно или модно престъпление? Кроксовете на Шрек вече са тукОще през 2018 г. има петиция с искане

Сюрреализъм или не, колко бихте платили, за да изглеждате така, сякаш носите изкуствен крак?

Потребителите в Instagram вече си казаха думата по този въпрос. "Когато започнат да ти липсват идеи", пише един от тях, а друг допълва: "Никой от екипа за контрол на качеството не е помислил, че това прилича на протези за крака!".