Пръстен на стойност 750 000 евро изчезва в стая на хотел Ritz в Париж. Собственичката, малайзийска бизнесдама, която е била гост на хотела, подава жалба в полицията в петък, след като подозоира служител в кражбата му.

След няколко дни интензивно търсене охранителите на Ritz откриват пръстена сред праха във вакуумен плик на прахосмукачка, пише Le Parisien.

В изявление за вестника в неделя хотелът отбелязва: "Благодарение на щателната работа на охранителите пръстенът беше намерен тази сутрин.“

Как се краде вино за 1.7 млн. долараСтава дума за 45 бутилки с отлежавало години наред вино

По случая пише още, че гостенката е отпътувала до Лондон, но предстои да се върне специално в Париж за пръстена си, като се има предвид нескромната му стойност.

От хотела съобщават, че са предложили още три нощувки на гостенката, за да компенсират неудобството, въпреки че се предполага, че тя не възнамерява да се възползва от офертата.

Бизнесдамата разказала на полицията, че оставила пръстена на маса в хотелската си стая, преди да отиде да пазарува в града за няколко часа, но когато се върнала, него вече го нямало.

За тези, които имат всичко: Какво предлага наръчникът за луксозни подаръци Луксозният търговец на дребно Neiman Marcus предлага колекция от свръхмодерни идеи за богатите

Местната полицията наглежда пръстена, докато жената успешно се върне и си го прибере. Това не е първият случай, в който се съобщава за изчезнали бижута в хотела.

През 2018 г. петима въоръжени мъже задигат стоки на стойност над 4 млн. евро от бижутериен магазин в известния хотел.

По-късно същата година неназован член на саудитското кралско семейство съобщава за кражба на бижута на стойност стотици хиляди от хотелската му стая.