Изложението CES 2024, на което се събират хиляди стартъпи и компании, за да покажат всички нови и футуристични устройства и дадат представа за предстоящата технологична година, е в разгара си.

Някои от потребителските технологични продукти на 2024 г. вече са готови, други все още са прототипи, но всички те са индикатор за това накъде ще се насочи следващата вълна на изобретенията.

На този фон Tech Crunch класира осемте най-странни джаджи и технологии от CES 2024.

Приложение, което ви позволява да плащате, за да ходите по нужда

Трябва да отидете по малка или голяма необходимост и сте готови да платите?

Уеб базираното приложение Flush позволява на бизнеси да предоставят тоалетните си на случайни хора с цел допълнителни приходи.

Най-странното в това приложение, извън съществуването му благодарение на недостатъка на обществени тоалетни в САЩ, е неговата система за оценка, която предприятията използват, за да одобрят или откажат резервация.

Клавиатура в стил BlackBerry за вашия iPhone

Липсват ли ви дните, в които имахте физическа клавиатура на вашия iPhone?

Създателят на Clicks Technology превръща телефона ви в реликва от епохата на BlackBerry срещу 139 долара. Клавиатурата действа като приставка за калъфа на смартфона и ви дава достъп до по-голяма част от екрана на вашия iPhone без дигиталния кийборд. Със сигурност устройството ви ще стане много по-дълго, но може би това трябва да е цената, която плащате за носталгията.

Volkswagen интегрира гласови асистенти на ChatGPT в автомобилите сиМожете да поискате от бордовия асистент на автомобила да направи всякакви неща, като например да ви стопли или да се погрижи за забавлението на децата ви

Динамично миксиране на звук в зависимост от шофирането ви

Sound Drive, стартъп на певеца, превърнал се в предприемач Will.i.am, има за цел да съчетае музиката, която слушате, с темпото и енергията на вашето пътуване.

Технологията реагира на скоростта ви и съобразява музиката с нея, като текстовете на песните се появяват и изчезват, независимо дали се движите по магистралата или сте в задръстване.

Голямата картина в малкия екран - а вече и в рутера

Съобразяването на техниката с естетиката на дома ви е модерно през последните няколко години. Телевизорът ви е твърде скучен? Направете го да прилича на картина в галерия с рамката на Samsung или го накарайте да се впише безпроблемно в дома ви с новооткрития прозрачен телевизор на LG.

Рутерът Marble Wi-Fi 6 OpenWrt от GL.iNet също прилича на малко произведение на изкуството в рамка, което можете да окачите на стената или да поставите на бюрото си.

3 капана на продуктовия дизайн и как да ги избегнемРискът от провал при създаването на продукти е висок както сред стартъпите, така и сред компаниите от Fortune 500

Асистент с изкуствен интелект, който се обажда на спешна помощ вместо вас

На пресконференцията на LG компанията обяви своя AI агент за интелигентен дом.

Двукракият робот на колела действа като асистент в синхрон с вашите уреди LG. Генеративният изкуствен интелект ви позволява да разговаряте с AI Agent и компанията твърди, че той може да ви покаже съпричастност.

В сюрреалистичния рекламен видеоклип на компанията в стил Pixar роботът може да ви напомни да си вземете лекарствата или да се обадите на 112 по време на криза.

Бихте ли го носили? Моден бранд предлага кожено яке от бактерииЗа подхранване на бактериите се използват остатъци от производство на консервирани плодове, главно манго

Хей, Alexa? Включи спрея на бидето

Kohler представи биде седалката PureWash E930 с поддръжка на гласови команди за Amazon Alexa и Google Assistant.

С гласова помощ можете да управлявате седалката със свободни ръце, да включвате функциите за пръскане и сушене на бидето, както и опцията за самопочистване с UV лъчи. Само не позволявайте на никого да ви гледа как говорите на тоалетната си чиния.

CES 2024: Три азиатски марки показаха новите си футуристични електромобилиПо време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас Honda, VinFast и Kia представиха революционни електромобили - от концептуалните модели на Honda, сигнализиращи за предстоящата им линия електромобили, до навлизането на VinFast в американския пазар на пикапи

Модерен намордник

Според основателя Стефан Херсен "маската за неприкосновеност на личния живот" и "хибридната безшумна маска" на Skyted са предназначени да "поглъщат гласовите честоти" в шумни среди като самолети, влакове и пътувания, така че да може да общувате с малко повече уединение.

Компанията има за цел да внедри своите маски, подобни на тези на Bane от Batman, в офиси, кол центрове и дори в гейминг средите.

Бинокъл за наблюдение на птици, задвижван от изкуствен интелект

За любителите на птици с неограничен бюджет Swarovski представи AX Visio 10×32: AI бинокъл за 4799 долара. Той използва изкуствен интелект, за да ви помогне бързо да разпознаете повече от 9000 вида птици, както и предоставя възможност да правите снимки и видеоклипове на откритията си, които да споделяте.