Пътешествията са отлична възможност да опитате непозната кухня, да видите световни забележителности или да се излежавате блажено на плажа.

Но истината е, че повечето туристи се отправят на ваканция в чужбина с цел забавление и почивка от изморителното ежедневие, а това неизменно включва и богат нощен живот.

Берлин, Буенос Айрес и Лас Вегас са известни дестинации за купонясване, но е твърде вероятно ефектът след това да се отрази на банковата ви сметка.

Ето защо туроператорът Ski Vertigo провежда проучване, за да открие къде забавлението в малките часове на нощта няма да ви струва прекалено скъпо, пише TimeOut.

Топ 9 задължителни преживявания за туристи през 2024 г.Компанията за луксозни пътешествия Virtuoso направи проучване сред 20 000 от своите консултанти за това кои са задължителните преживявания за 2024 г.

Използва се интересна методика, като са анализирани разходи на база три бири, 5 км маршрут с такси и едно хранене в McDonald's – всичко това в 183 големи градове.

На първо място в класацията е Гуанджоу, известен като основна отправна точка към Пътя на коприната и основно търговско пристанище на Китай.

Градът обаче изобилства и от барове, клубове и всякакъв вид партита. Три бири, пътуване с такси и McDonald's струват само 8,52 евро.

Всъщност, Китай има цели три участия в списъка, тъй като Шънджън и Пекин също се нареждат в Топ 10.

Индия също се представя добре. Гургаон, град югозападно от Ню Делхи, е на второ място с цена от 9,44 евро, Коимбатор е на четвърто място, а Калкута - на пето.

На трето място се нарежда Александрия в Египет с разход само от 9,53 евро.

Кухня с история и „Мишлен“: Топ гурме дестинациите на 2024 г.Сред факторите са дали чревоугодниците предпочитат прясно приготвената риба край морски пейзаж или държат консумацията да е в ресторант със звезда

Ето и пълният списък с десетте най-евтини дестинации за нощен живот през 2024 г.

Гуанджоу, Китай 8,52 евро

Гургаон, Индия 9,44 евро

Александрия, Египет 9,53 евро

Коимбатор, Индия 9,85 евро

Калкута, Индия 9,95 евро

Хошимин, Виетнам 10,04 евро

Шънджън, Китай10,32 евро

Тунис, Тунис 10,42 евро

Пекин, Китай 10,71 евро

Джакарта, Индонезия 11 евро