Анант Амбани се жени, а баща му - най-богатият човек в Азия Мукеш Амбани - не пести средства, за да отпразнува повода.

Според индекса на милиардерите на Bloomberg, като председател на Reliance Industries, която е в списъка на 500-те компании в класацията на Fortune, богатството на Амбани се оценява на 111 млрд. долара. Това го прави най-богатият човек в Азия и на 11-то място в света.

По-младият Амбани ще се ожени за Радхика Мерчант, дъщеря на главния изпълнителен директор на Encore Healthcare Вирен Мерчант, през юли. Тридневното предсватбено парти на двойката ще започне днес в Гуджарат, Индия.

Риана ще осигури забавлението на тържеството. В интернет се появи видео, на което тя пристига в Джамнагар заедно с A$AP Rocky. В клипа се вижда как тя излиза от сграда и се качва в автомобил. Един фен също така качи видео, което показва как множество дървени щайги се изнасят от залата за пристигащи на летище, с надпис "Багажът на Риана пристигна в Индия".

"Какво е взела със себе си? Сгъваема къща?", гласи един от коментарите под публикацията, на което самата Риана отговори: "Сцената не можеше да се побере в ръчния ми багаж".

Амбани и преди са канили мегазвезди да изнасят концерти на сватби. През 2018 г. Бионсе изнесе концерт на предсватбената церемония на Иша Амбани и Ананд Пирамал. Иша е единствената дъщеря на милиардера и по-голяма сестра на Анант.

През 2019 г. фронтменът на Coldplay Крис Мартин и The Chainsmokers забавляваха гостите, присъстващи на сватбеното тържество на Акаш Амбани - по-големия брат на Анант - и Шлока Мехта в Швейцария. Двойката получи и серенада от Адам Ливайн по време на следсватбения им бал. На тържествата са били поканени около 1200 гости.

Твърди се, че някои от най-големите имена в света на технологиите ще присъстват на празненството, включително Бил Гейтс, Марк Зъкърбърг и Сундар Пичай. Главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър също ще бъде в списъка с поканените, съобщава Reuters. По-рано тази седмица Reliance Industries и Disney обявиха сливане на активите си за телевизия и стрийминг медии в Индия на стойност 8,5 млрд. долара.

Според графика на събитието, получен от The Times, днес е първият ден на събитието, на което ще има коктейл парти.

На втория ден гостите ще бъдат заведени в спасителния център за животни на Reliance за "разходка сред дивата природа". Вечерта гостите ще присъстват на "Mela rouge", което е специален фестивал, изготвен от фамилията.

За последният ден е замислено събитието "Пътеките на слонските бивни", на което гостите могат да прекарат следобеда "заобиколени от чудесата на природата" - включително над 200 слона, 300 големи котки и 120 влечуги, които са били застрашени от продажба или бракониерство,.

Освен дрескода от девет страници, на разположение на гостите ще има и фризьори и гримьори.

Дрескодът включва дрехи на тема "Треска в джунглата" и "удобни обувки" за посещението на центъра за животни, както и "ослепителни" индийски тоалети за фестивала.

Семейство Амбани построи 14 нови храма в Джамнагар като подготовка за сватбата.

В края на март фондация Reliance сподели видео в официалния си канал в YouTube, в което показва напредъка в строителството на храмовете.

Във видеото се вижда как основателката и председателка на фондацията Нита Амбани - съпруга на милиардера и майка на трите му деца - разговаря с различни будистки поклонници, както и с артистите, участвали в проектирането на храмовете.