Рупърт Мърдок, 92-годишният милиардер и почетен председател на News Corp., е сгоден за пореден път.

Офисът на медийния магнат сподели последния му годеж с Елена Жукова в четвъртък. Сватбата им ще се състои в имението му в Калифорния през юни, съобщава The New York Times.

Предстоящият брак на Мърдок с Жукова, 67-годишна пенсионирана молекулярна биоложка, е шестият му годеж и ще бъде петият път, в който той се жени. Те стават двойка през миналото лято.

В хода на кариерата си честите романси и драматичните раздели на Мърдок се превърнаха в редовна храна за таблоидите, появявайки се на страниците на неговите конкуренти от клюкарските издания.

Годежът идва две години след развода му с Джери Хол, актриса и бивш супермодел, която преди това имаше дългогодишна връзка с фронтмена на The Rolling Stones Мик Джагър. Мърдок и Хол бяха женени в продължение на шест години, преди да се разделят през август 2022 г.

В периода между актрисата и бъдещата му булка той имаше кратка връзка с Ан Лесли Смит, с която се запознава скоро след раздялата си с Хол. Новата двойка обявява годеж през март 2023 г., но го отменя около две седмици по-късно.

Мърдок се запознава с Жукова чрез третата си съпруга Уенди Денг, с която има две деца.

Тя може да се похвали с престижна академична кариера, която включва изучаване на диабета в Калифорнийския университет в Лос Анджелис като молекулярен биолог.

Жукова пристига в САЩ от Москва в края на Съветския съюз. Преди това тя е била омъжена за Александър Жуков, милиардер инвеститор в енергетиката, пише The Daily Mail.

Но милиардерските връзки на биоложката не спират дотук. Дъщеря ѝ, Даша Жукова, е била омъжена за руския олигарх Роман Абрамович от 2008 до 2017 г. Сега тя има брак с внука на корабния магнат Ставрос Ниархос.

Годежът на Мърдок идва около шест месеца след като той обяви оттеглянето си от Fox и News Corp. и предаде фактическия контрол върху медийната си империя на най-големия си син Лахлан.

Мърдок е женен за първата си съпруга, Патриша Букър, от 1956 до 1967 г., от която има едно дете. След това се жени за Анна Мърдок Ман. Двамата са заедно в продължение на 32 години и имат три деца.