Днес, 25.03, е последният ден за предварителна регистрация за Академия „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“, която ще се проведе на 26-28 март в литературен клуб „Перото“, НДК, София. Форумът събира близо 20 компании и организации, утвърдени в сферата на агробизнеса, хранително-вкусовата промишленост, търговията, ИТ и високите технологии, роботиката, изкуствения интелект, финансите и консултациите, образованието, а участието е безплатно, с предварителна регистрация.

Сред компаниите, които ще представят свои продукти, услуги и технологии, са НИК, Smart Farm Robotix, ОNDO, TechnoLogica, Wooden Spoon, Cardinal bites, Ancestral Superfoods, Балевски и Киров, Rosey`s Mark, Foody, Bevive, Kiwi.bg, винарска изба Царина, Serpact, TLL Media, като една част от тях са финалисти и победители в конкурса "Иновативно предприятие на годината". Те ще участват в дискусията „Бизнесът говори“ на 26 март от 10,30 часа с модератор Лилия Горанова, ръководител на отдел за бизнес анализи и проучвания в SeeNext.

На 27 и 28 март участниците в конференцията ще получат ценни насоки за бизнеса си от ОББ, Фонд на фондовете, София Тех Парк, BESCO, Enterprise Europe Network България, ETN International, Bulgarian Angels Club,Smart Factoring, Българска Е-комерс Асоциация (БЕА), АгроХъб.БГ, Cleantech Bulgaria, PARAi, Адвокатска кантора Тодоров ЛЛП и др.

В рамките на събитието експерти в сферата на изкуствения интелект от Acronis, Ai advy, Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ и Клъстер „Изкуствен интелект“ ще споделята своята гледна точка към тази променяща правилата технологична ниша на 27 март.

В същия ден гостите на конференцията ще могат да зададат своите въпроси на учени иноватори, сред които проф. д-р Теодора Георгиева, директор на магистърската програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ в Стопански факултет на СУ, Нели Симеонова, предприемач, работещ в тясна колаборация с Института по криобиология и хранителни технологии, който произвежда космическа храна, и Петър Тeодосиев от Наука.бг.

Гостите на събитието ще имат възможност да се сдобият с билети за предстоящата SerpConf International 2024 на 18-19 април на преференциална цена.

Събитието за втора поредна година се организира от Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски, Лидер.БГ, ЕЕN – България и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация и иновации (PARAi), BESCO, Serpact, София Тех парк, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Клъстер Изкуствен Интелект България.

То се провежда с медийната подкрепа на Profit.bg, БНР – Радио София, SeeNews, SeeNext, TLL медия, 3 e-news, сп. "Българска наука".