Първото издание на Академия „Иновации в агробизнеса“ - Agribusiness.pro ще се проведе между 13 и 17 март 2023 г. в Литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата в гр. София.

В рамките на събитието идеи и опит ще обменят стартиращи и утвърдени компании от агросектора, предлагащи технически решения и крайни продукти от хранително-вкусовата промишленост, както и експерти от браншови организации, клъстери и консултантски компании. Форумът е със свободен достъп в периода 15-17 март и включва разнообразие от събития.

На 15 март организаторите предвиждат обучение за предприемачи и дискусия по Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2026. На 16-17 март компании и консултантски организации ще представят своите продукти, технологии и услуги. Сред тях са Ню Енерджи Корпорейшън, Предистик, Смарт Фарм Роботикс, Аеровижън, Мъни Мейкинг мамс, Киви България, Enterprise Europe Network – България и др.

Академията Agribusiness събира иноваторите в агросектора Инициативата включва обучения, семинари и презентации и дава възможност за фирмени изложения
Вечерите от 14 до 17 март са запазени за джаз музика и дегустации на вина.

Академията е съвместна инициатива на Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Enterprise Europe Network – България, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (PARA), AI Bulgaria, Health and LifeScience Cluster, SpinOFF Bulgaria.

Тя надгражда и допълва обучението в Магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ към Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.