Според ново проучване на Harris Poll, проведено сред 1170 американски служители, мнозинството от тях, 78%, твърдят, че не използват целия си отпуск.

Хората посочват заетите графици, голямото работно натоварване и постоянния "натиск да бъдат винаги на разположение" като най-големи пречки пред ползването на повече отпуск.

Трябва да се отбележи и фактът, че полетите, хотелите и другите ваканционни удобства са станали по-скъпи. Като цяло разходите за пътуване са се увеличили с 15% спрямо 2019 г., според анализ на NerdWallet.

Все пак, платената почивка е търсено предимство сред служителите, като 48% от тях твърдят, че биха предпочели да имат повече почивка, отколкото по-висока заплата, сочи проучването на Harris Poll.

За да предотвратят прегарянето и да подобрят задържането на кадри, някои компании - много от които в туристическата индустрия, отпускат бюджет за пътуване на служителите, изтъква CNBC.

Други предлагат да компенсират разходите за ваканциите с командировъчни за полети или хотели.

Ако търсите гъвкава работа, която ще ви позволи да работите от разстояние и ще помогне да пътувате повече, седем компании наемат служители на дистанционни и хибридни длъжности, и плащат ваканции на служителите, сочат данни на FlexJobs. Ето кои са те.

1. Hopper | Индустрия: ТуризъмПредимство: Всеки служител получава 200 долара "пари в брой" годишно, които може да използва за резервация на пътуване в приложението Hopper.

2. BambooHR | Индустрия: HR софтуерПредимство: Като част от политиката за "платен отпуск", компанията предлага на служителите си годишна стипендия от 2000 долара за покриване на разходи за почивка като самолетни билети и хотелски стаи.

3. Kindred | Индустрия: ТуризъмПредимство: Служителите получават тримесечна стипендия за пътуване в размер на 1 000 долара, която могат да използват за самолетни билети или гориво при пътувания.

4. Thirty Madison | Отрасъл: ЗдравеопазванеПредимство: Служителите получават годишна премия за отпуск в размер на 750 долара.

5. Tripadvisor | Индустрия: ТуризъмПредимство: Tripadvisor възстановява на служителите разходи за лични пътувания като част от глобалното си обезщетение за начин на живот. Сумата, изплащана за допустими услуги и продукти, се основава на годините стаж в компанията.

6. MNTN | Индустрия: Реклама, туризъмПредимство: Служителите получават годишна премия за отпуск в размер на 2000 долара.

7. Kasa | Индустрия: ТуризъмПредимство: Служителите имат право на годишни кредити за настаняване в размер до 2 000 долара за престой във всеки имот под наем в каталога на Kasa.