Въпреки че в събота Португалия победи Турция с 3:0 и се класира за елиминационните етапи на Евро 2024, звездата на тима Кристиано Роналдо изглеждаше разочарован, след като фенове нахлуха на терена, за да си направят селфи с него.

Толкова много нарушения на сигурността на стадиона BVB Stadion в Дортмунд притесниха сериозно мениджъра на португалския отбор Роберто Мартинес, който заяви: "имахме късмет, че намеренията на феновете бяха добри".

"Всички обичаме феновете, които разпознават големите звезди и големите икони в живота си... но има много, много трудни моменти, ако тези намерения са погрешни - играчите са изложени на риск и трябва да внимаваме", добави той.

УЕФА, ръководният орган на европейския футбол, заяви пред CNN, че безопасността и сигурността са "върховен приоритет" и че "на стадионите ще бъдат въведени допълнителни мерки за безопасност, за да се отговори още повече на изискванията на турнира и да се предотвратят подобни инциденти".

Ситуацията от събота се разви така: първоначално дете успя да си проправи път на терена до Роналдо, който позира за селфи и се усмихна, докато момчето се опитваше да избяга от стюардите, които в крайна сметка успяха да го изведат.

Но когато втори по-възрастен фен дойде със същата идея и буквално се хвърли върху Роналдо, португалската звезда вдигна ръце в знак на недоволство.

По-късно се наложи още няколко стюарда да се справят с други фенове, опитващи се да стигнат до звездата и да си направят селфи с него директно на терена.

Отсега нататък всяко нахлуване на терена "ще доведе до изгонване от стадиона, забрана за участие във всички мачове от турнира и подаване на официално наказателно обвинение за незаконно проникване", допълват от УЕФА.

Въпреки хаоса, Бернардо Силва, който вкара гол на мача след асистенция на Роналдо, заяви пред репортери, че намира постоянните нахлувания на фенове по-скоро за "досадни", отколкото за опасни.

"Просто е малко досадно от гледна точка на това, че винаги трябва да се спира играта, защото някой фен влиза на терена, но това е цената, която плащаш за това, че си толкова признат в света на футбола и имаме играч като Кристиано Роналдо с нас", каза той.

Въпреки че Роналдо допринесе с асистенция за гола, той все още не е отбелязал официално на Евро 2024, допълва CNN.