Невероятната пищност, блясък и разкош, излъчвани от всеки ъгъл на Дубай, не са единствената причина да бъде наречен Градът на златото.

Столицата на емирството предлага на туристите богат избор от петзвездни хотели и над 150 луксозни курорта, които денонощно са готови да изпълнят всяко желание на гостите си – стига те да могат да заплатят цената му.

Ако желаете да се потопите в разкоша на най-скъпите преживявания, някои от луксозните хотели предлагат екстравагантни апартаменти, пентхауси и ексклузивни вили, които са сред най-скъпите в Дубай и в света.

Цената на такава нощувка достига 100 000 долара на вечер, пише CNN и предлага възходяща класация по темата.

От $3800 на вечер: Вила The Royal Malakiya

Вила Royal Malakiya разполага с отлични решения както в интериора, така и в откритите си пространства.

На приземния етаж има обширни жилищни пространства, вдъхновени от арабския стил, включително трапезария и множество зони за отдих, които се отварят към спокоен вътрешен двор с частен басейн.

На горния етаж и двете спални имат големи тераси с изглед към градините на курорта, а на покрива има място за хранене, отмора и слънчеви бани.

На разположение на гостите е частен иконом, специална станция за лодки "Абра" и достъп до частния плаж на курорта.

От $8 860 на вечер: Апартаментът Grand Atlantis в Atlantis, The Palm

Подводният апартамент в Atlantis, The Palm, има своята световна слава, но сега може да пренесете престоя си на следващото ниво с Grand Atlantis Suite - най-големият апартамент в хотела с площ от 429 квадратни метра.

Частният вход е обграден от два гигантски фонтана, а терасата обгръща трите страни на сградата, за да осигури гледка както към Палмата, така и към Арабския залив.

Гостите могат да се насладят на обслужване от иконом и удобства от 22-каратово злато, както и да се потопят в откритата хидромасажна вана или джакузи.

Цената включва двупосочен трансфер от летището, ежедневен достъп до аквапарка Aquaventure и The Lost Chambers, както и достъп до ексклузивния Imperial Club на хотела и достъп до частния плаж.

От $13 600 на вечер: Кралският апартамент на Marina в The Lana

Този апартамент с две спални има една от най-желаните гледки в Дубай: към Бурж Халифа. Основната баня със самостоятелна вана до прозореца е с изглед към емблематичния силует на центъра на града.

Със собствена тераса, простираща се почти по цялата дължина на апартамента, и множество пространства за забавление – включително хол, трапезария и частна кухня, той е идеалното място за партита.

В хотела се намира също един от малкото барове за шампанско в града и първият СПА център на Dior в ОАЕ, така че е добре помислено за клиентите със скъпи вкосове.

От $20 420 на вечер: Кралският пентхаус в Mandarin Oriental Jumeira

Наскоро реновираният Royal Penthouse с площ от 850 кв. м излъчва лукс от момента, в който влезете в частния асансьор.

Френските прозорци предлагат морски пейзажи от всеки ъгъл на спалнята и дневната, а частната тераса на покрива разполага със собствен 7-метров басейн с панорамна гледка към Арабския залив.

Трапезария за 16 души с професионална кухня и частна фитнес зала са част от ексклузивното преживяване тук.

От $21 800 на вечер: Кралският апартамент във Four Seasons Dubai

Кралският апартамент с площ 600 квадратни метра предлага живот за двойки, свикнали с по-изисканите неща в живота.

Този пентхаус разполага с изцяло мраморна баня с огромна кръгла каменна вана, просторен хол, зареден с алкохолен бар, детски роял, частна фитнес зала с масажни маси, кабинет с дървена ламперия и кинозала.

Достъпът е с частен асансьор, има и обширна тераса с изглед към оградения с палми басейн на курорта и Арабския залив.

От $32 700 на вечер: Президентски апартамент в Jumeirah Burj Al Arab

В този така наречен "седемзвезден хотел" думата "лукс" не е достатъчна.

За стените и подовете са използвани 24 000 квадратни метра мрамор, същият, от който е изваян Давид на Микеланджело, а в хотела се намира и най-големият в света таван от кристали Сваровски, с 21 000 кристала на стойност 1,3 милиона дирхама от ОАЕ (354 000 долара).

Стандартно всички гости на Jumeirah Burj Al Arab могат да заявят летищен трансфер с флотилията Rolls-Royces на хотела, а във всяка стая има безплатни аксесоари Hermès.

Президентският апартамент с две спални е позлатен и се простира на 667 квадратни метра. Обслужва се от частен иконом, персонализиран бар, а за добър сън гостите могат да избират между девет вида възглавници.

Двете основни бани са оборудвани с пълноразмерни джакузита, заобиколени от златни мраморни колони в римски стил.

От $100 000 на вечер: Кралското имение в Atlantis, The Royal

Най-скъпата стая в Дубай и една от най-скъпите в света, The Royal Mansion е най-доброто от най-доброто.

В обширния двуетажен апартамент с площ 1 100 кв. м са гостували най-скъпоплатените звезди от развлекателния бизнес, включително Бионсе и Джей Зи.

Разположен на 18-ия и 19-ия етаж на курорта, апартаментът има френски прозорци с двойна височина и 360-градусова гледка към Палмата и Персийския залив.

Със самостоятелен вход, асансьор и частен иконом, той е проектиран за максимално уединение. Гостите могат да организират вечери в трапезарията с 12 места, а готвачите от 17-те ресторанта на курорта са на разположение да готвят в частната кухня.

В апартамента има маса за пинг-понг на Louis Vuitton и настолни игри от лимитирана серия на луксозната марка за кристални изделия Baccarat. Всеки отделен престой е индивидуален, така че началната цена е само по заявка - но приблизително се оценява на 100 000 долара на вечер.