Потоци от шампанско, процедури за красота с 24-каратово злато и висящ басейн са само част от ултралуксозните преживявания в един от най-богатите курорти в Близкия изток.

Atlantis The Royal беше открит в Дубай миналата година, в непосредствена близост до водещия курорт на марката The Palm, пише CNN.

Тридневното парти за откриването му, звезда на което стана Бионсе, постави хотела сред най-емблематичните в региона, а девет месеца по-късно той е единственият в Близкия изток, заемащ място в списъка на 50-те най-добри хотела в света.

"Стаите за гости и апартаментите наистина вдигат летвата в бранша, но освен това има и ресторанти с неповторима атмосфера: това е чудесно място за забавление и хранене", казва Том Роленс, генерален мениджър на The Royal и управляващ директор на Atlantis Resorts.

90 плувни басейна

Atlantis Royal играе в голям мащаб и доказателство за това са неговите 90 места за къпане, вариращи от 91-метров висящ във въздуха басейн до частни кабини с джакузита.

Задължителна локация в курорта е Cloud 22, безкрайният басейн на 22-ия етаж.

От неговите "плаващи" шезлонги, засенчени от чадъри Dolce&Gabbana, се открива широка гледка към емблематичните изкуствени палмови острови, а коктейли и леки хапки (брускети с хайвер, някой?) се предлагат в бара с лотоси. Има и втори басейн с изглед към Арабския залив, а палубата е осеяна с частни кабини.

Но когато личното пространство не е достатъчно, на разположение е двойната кабина на басейна VVIP; използвана от Кендъл Дженър за партито по случай пускането на пазара на нейната марка текила. Луксозната кабина на басейна разполага с две зони за отдих и собствен басейн със стъклено дъно, окачен на втория етаж.

Във вилите с басейн и апартаментите Signature гостите имат достъп и до басейни на частни тераси, висящи във въздуха на височина от 43 етажа.

"Възприехме концепцията за курорт, която обикновено е хоризонтална, но ние я направихме вертикална. Това създава едно уникално преживяване, при което имате изключителни гледки към Палмата и силуета на Дубай, но в същото време разполагате с голямо уединение", допълва Роленс.

Басейните не са единствената водна атракция.

Дизайнерите на интериора са се потопили в историята на региона, като са почерпили вдъхновение от бедуините – номадският народ от арабската пустиня, който съхранявал питейните си ресурси във водни кладенци.

Темата е добре обобщена в "Капчици": 11,3-метрова структура от неръждаема стомана във фоайето на хотела, която асоциира първата капка дъжд в пустинята.

Темата за водата се повтаря навсякъде в курорта - от стъклените асансьори, обвити в 3500 галона каскадна вода, до три аквариума от пода до тавана, дом на над 7200 морски обитатели.

Позлатен блясък

795-те стаи се отличават с дизайнерски удобства от диамантеното бижу Graff, халати за баня от италианската марка за луксозен текстил Frette и специално проектирани златни четки за зъби, гребени и четки за коса.

Гостите с достъп до "Кралския клуб" могат да се възползват от целодневен сервиз с шампанско.

Курортът разполага със 17 заведения за хранене, включително "най-голямата колекция от ресторанти на известни готвачи навсякъде на планетата", казва Роленс.

А места като Nobu Beach Club - първото и засега единствено място за плажен клуб на луксозната хотелиерска марка, спомагат за утвърждаването на репутацията на курорта като "място, което гостите искат да видят и самите те да бъдат видяни".

СПА центърът с площ 3000 кв. м предлага не само златен масаж на лицето (все пак това е Дубай), но и "златен час" - потопени в злато вулканични камъни с ароматерапевтично масло, напоено със злато, плюс терапии, основани на арабските уелнес традиции: ексфолиация с пустинен пясък и финикова захар, и ексфолиация със сол от залива и финикови семена.

Пентхаус за кралица

За свръхбогатите перлата на целия комплекс е кралското имение – пентхаус с площ 1 100 кв. м с четири спални на две нива, в който Бионсе и съпругът ѝ Джей Зи отсядат, когато суперзвездата изнася концерт за откриването.

Достъпен чрез частен асансьор и вход, озеленен със 100-годишни маслинови дървета, които курортът е "осиновил", апартаментът предлага 360-градусова гледка към Палмата и залива.

Със собствен инфинити басейн, удобства от френската модна къща Hermès, библиотека, стая за домашно кино и три места за хранене, гостите получават уникално преживяване.

"Добавихме някои страхотни елементи - игри за табла от (дизайнерите на кристални изделияBaccarat и маса за пинг-понг на Louis Vuitton, така че в този апартамент има и забавни елементи", обяснява Роленс.

Зашеметяващият интериор се допълва от петзвездно обслужване: гостите се посрещат на летището, където багажът им се взема от персонала, а дизайнерски артикули – от Graff до Valentino, се внасят в апартамента за лично пазаруване. Шеф-готвачи от всеки от ресторантите в комплекса могат да готвят за гостите в личната кухня на апартамента, а 24-часови сервитьори и бармани са на разположение за всеки случай.

"В крайна сметка става дума за стремежа ни да създадем това, което гостите търсят, независимо дали знаят, че го търсят", казва Роленс.

Вкусът на лукса

Цените на стаите започват от около 1300 долара на вечер в разгара на сезона и от 100 000 долара за ексклузивния пентхаус – животът на високо ниво е с висока цена, допълва CNN.

Но има и по-достъпни начини да се насладите на курортa: например фонтанът Sky Blaze, който прави "драматично" шоу на всеки кръгъл час от 12:00 ч. всеки ден.

Над фонтана се намират Elements Lounge, бар с тераса, в който се сервират коктейли по залез слънце, и Estiatorio Milos на Костас Спилиадис, гръцки ресторант с места на открито. Бизнес обедното меню там струва само 55 долара – нелоша цена за вечеря край фонтана в най-добрия курорт в Близкия изток.