Ако сте пътешественик и търсач на силни усещания, но не сте готов да правите компромис с лукса, някои хотели в Европа са готови да задоволят всичките ви претенции.

Стига, разбира се, да може да си го позволите, пише Euronews и дава няколко предложения по темата.

Винен СПА ритуал в Тоскана

Разположен сред 1700 акра тучни земи с изглед към спокойната долина Серкио и величествените Апенински планини в Тоскана, хотел Renaissance Tuscany Il Ciocco Resort & Spa е задължителен за любителите на виното.

Обявен за несравнимо убежище за сетивата, гостите там могат да се отпуснат в някоя от 180-те елегантно обзаведени стаи и апартаменти. Но СПА центърът е мястото, където ще изпитат несравнимо удоволствие.

Районът е известен с богатия избор от световноизвестни вина, а този хотел се е възползвал от него.

Изберете между преживявания като Винен ритуал, който включва винена вана и сензорен масаж с масла от гроздови семена. В Cabernet Scrub се използва ексфолиант, направен от гроздов мармалад, който овлажнява, изглажда и подхранва кожата.

Виненото изживяване продължава в ресторант La Veranda, който предлага тоскански ястия, съчетани, разбира се, с местни вина.

Цените на стаите започват от 203 евро на вечер за двама.

Нощувка в художествена галерия в сърцето на Рим

Rhinoceros Roma е сочен като един от най-модерните хотели не само във Вечния град, но и в света.

Разположен в историческото сърце на Рим, той е създаден от Алда Фенди от престижната модна династия през 2018 г. и проектиран от световноизвестния френски архитект Жан Нувел.

Бутиковото място за настаняване се гордее с постоянната си ротация на художествени изложби през цялата година.

Rhinoceros Roma е дом на творби на световноизвестни художници като Ел Греко и Микеланджело. В момента там са изложени произведения на изкуството и предмети на дизайна на френския художник Ронан Бурулек, създадени от Galerie Kreo - "изследователска лаборатория", основана в Париж през 1999 г., посветена на произведения в ограничени серии.

Ако изкуството не ви влече толкова много, терасата на покрива с изглед към Древния град може да ви допадне.

Хотелът се състои от 25 апартамента, напълно оборудвани с функционираща кухня, най-съвременни технологии и луксозни удобства. Всяка сутрин гостите могат да се насладят на закуска с вкусни италиански лакомства.

Когато сте готови да разгледате Рим, можете да се качите на "The Rhino Ride" - компактен електрически автомобил, запазен изключително за гостите на хотела, което ще направи пътуването ви по-устойчиво.

Цените за Rhinoceros Roma започват от 600 евро за апартамент на вечер.

Пътуване назад във времето в Амстердам

Ако някога сте мечтали да се докоснете до живота през 17-ти век, това може да е точното място.

Разположен в две сгради от 1600 г., The Pavillions отдава почит към този период и към процъфтяващото изкуство и култура.

На мястото на първия университет в Амстердам, хотелът пренася посетителите в една отминала епоха с традиционно нидерландски елементи. Над декадентския лаундж бар е таван с площ 60 квадратни метра, вдъхновен от Рембранд, нарисуван от студенти по изкуства от Лайденския университет. Това е същото учебно заведение, в което в началото на 1600 г. е бил записан "Старият майстор" на Нидерландия.

Стаите за гости продължават темата с разкошни кадифени тъкани, които обгръщат посетителите във винтидж атмосфера.

Разположен в непосредствена близост до популярния Музей на лалетата в Амстердам, хотелът е идеална база за опознаване на най-добрите забележителности на холандската столица.

Ако сте се наситили на шума и суетата на града, едно бягство обратно в The Pavillions ще ви помогне да забравите забързаното ежедневие.

Цените на стаите започват от 304 евро на вечер.

Гърция такава, каквато не я познавате

Голяма част от континентална Гърция все още не е изследвана от туристите, но е все по-желана дестинация.

Загори в Северозападна Гърция, близо до границата с Албания, току-що беше добавен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО заради изключителната си красота – това е първият гръцки културен пейзаж, който получава това отличие.

Ако желаете да разгледате региона, може да посетите планинския курорт и вили Аристи. Тук се намират не само луксозни помещения за настаняване, но и див и суров пейзаж с буйни реки и високи каньони.

Открива го собственикът Василис Йосифидис през 1999 г. Намира убежище сред туристическите пътеки на Загори и решава да построи къщата си в Аристи, с изглед към дефилето Викос и планината Астрака.

Днес луксозният курорт изглежда вграден безпроблемно в пейзажа, с традиционните строителни методи на Загори и материали от камък и дърво, курортът е убежище за любителите на природата, които не желаят да правят компромиси с лукса.

Той е почит към този конкретен регион на Гърция, като гостите са поканени да опитат местни продукти в традиционни кулинарни мастъкласове, да се насладят на спокойния СПА център на открито или да се разходят по пътеките и да направят поход с частен водач.

Наблюдение на птици, фотографски семинари, рафтинг или разходка по реката, както и дегустация на вино са само някои от другите дейности, докато се наслаждавате на най-доброто, което може да предложи това малко кътче на Гърция.

Цените за нощувка в двойна стандартна стая на база B&B започват от 163 евро. Вилите се предлагат от 569 евро на вечер за двама на база B&B.

Престой като рокзвезда в Тенерифе

Може би сте посещавали някое от многобройните кафенета на Hard Rock, но марката има и хотели по целия свят.

Петзвездното предложение се намира на канарския остров Тенерифе и е отворено за всички туристи, включително и за деца.

Пълно е с музикална история и сувенири. Ще видите костюма на Елтън Джон "Рокетмен", както и оригинални ноти на Guns'N'Roses. Продължавайки музикалната тема, хотелът предлага уникален избор от концерти и събития, като например тематична вечер "Децата на 80-те".

В Eden Pool Club гостите могат да чуят музиката под водата благодарение на диджей кабината в средата на басейна.

Рок СПА центърът предлага необичайна процедура "ритъм и движение" - това е първото СПА преживяване в света, което предлага потапяне в атмосферата със засилени вибрации, натиск и последователности.

Всяка от 365-те стаи и 259-те апартамента също е тематично свързана с музиката, а за истинските фенове могат да бъдат доставени грамофони Crosley и китари Fender като част от програмата "Sound of Your Stay".

Цените започват от 556 евро на вечер за четиричленно семейство в стая Deluxe Gold на база B&B.

Средновековен пътешественик, но в петзвезден хотел

Хотел Böglerhof в Западна Австрия току-що получи пет звезди, което го прави единствения такъв в очарователния регион Алпбахтал. Разполагащ с панорамна гледка към Кицбюелските Алпи, той е наскоро реновиран и е едно от най-впечатляващите уелнес пространства в цяла Австрия.

Разполага със самостоятелен уелнес комплекс, който включва открито естествено езеро за плуване, стаи за процедури и студиа за йога, така че тази типично зимна дестинация може да бъде оценена през цялата година.

Верни на тиролските си корени, тук има и множество просторни парни бани и сауни, включително инфрачервена кабина, биосауна и парна баня, които предлагат възможност за успокояване на мускулите, насърчаване на жизнеността и подобряване на благосъстоянието в спираща дъха обстановка.

Апартаменти Penthouse Suites разполагат с легла на открито за спане под звездите за пълно уединение сред природата.

Навсякъде в курорта се отдава почит на традиционния стил на историческия хотел - не на последно място в ресторант Fuggerstube. Награден от престижния справочник Gault & Millau, той посреща гости още като средновековното херцогство Швабия. Оригиналната винарска изба на гостилницата, която вече е на над 500 години, все още се използва.

Престоят е на цена от 165 евро на човек за двойна стая, на база пълен пансион (закуска на шведска маса, късен лек обяд и гурме вечеря).