Дейвид Бекъм официално става един от инвеститорите в биотехнологичната компания Prenetics и ще бъде съосновател на IM8, нова марка за здравословни продукти.

След редица кампании с Adidas, партньорства с Maserati и Panini, стартиране на собствената си марка уиски Haig Club, както и собствени маркови продукти като модната линия House 99 и козметични продукти в сътрудничество с Coty и L'Oréal, Бекъм се превръща в "стратегически инвеститор" в американската биотехнологична компания, пише Euronews.

Prenetics предлага услуги за генетично профилиране и е основана в Хонконг. През 2021 г. става публична чрез SPAC (дружество със специална цел за придобиване).

Нейното дъщерно дружество CircleDNA се фокусира върху превенцията на заболявания и през 2016 г. пусна на пазара продукт за бърз скрининг на рак на дебелото черво на базата на ДНК.

През 2023 г. дъщерното дружество Insighta обяви съвместно предприятие на стойност 200 млн. щатски долара с Китайския университет в Хонконг, за да стартира ДНК тестове за ракови заболявания.

Нейното британско подразделение предоставяше тстове за COVID-19 на Висшата лига, за да помогне да възобновят футбола в условията на пандемия.

Сега Бекъм и компанията "ще станат съоснователи на нова компания за здраве и уелнес - IM8, която ще се фокусира върху най-съвременните потребителски продукти за здраве, като подробностите ще бъдат обявени на по-късна дата", става ясно от съобщенията в социалните мрежи.

Информацията за IM8 е оскъдна, въпреки че на уебсайта ѝ се казва, че е разработена в партньорство с бивш главен учен на НАСА. Освен че е съосновател, Бекъм ще бъде и посланик на марката.

В своето изявление 49-годишният футболист заяви, че професионалната му кариера му е позволила достъп до специалисти в областта на медицината, фитнеса и физическите упражнения, които са подкрепили неговия успех.

"Техните напътствия бяха от решаващо значение за моето здраве и благополучие", каза той, описвайки Prenetics като компания, посветена на иновациите.

Дани Йънг, главен изпълнителен директор и съосновател на Prenetics, определи участието на Бекъм като "трансформационна ера" за компанията.

"Дейвид олицетворява ценностите на дисциплината, работата в екип и здравето... имаме уникалната възможност да допринесем значимо за потребителското здраве и уелнес индустрията", допълни той.