Еволюцията на Robinhood от шампион по трейдване на меме акции към платформа за управление на богатството продължава.

Компанията ще стартира услуга с фючърси и опции върху индекси в своето приложение - ход, за който се говореше от месеци.

Платформата също така представи Robinhood Legend, обявено като по-елегантно приложение за търговия, насочено към по-претенциозните инвеститори.

Robinhood Legend ще позволява отварянето на осем графики в един прозорец и ще повиши нивото на различни технически показатели за трейдъри, като например Bollinger Bands.

„С Robinhood Legend, фючърсите и индексните опции помагаме на клиентите да използват пълната сила на пазарите, за да могат да поемат контрола върху финансовото си бъдеще“, казва съоснователят и главен изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев.

Редизайнът и пускането на новите продукти следват поредица от дебюти и промени през последните месеци.

През юни Robinhood придоби крипто борсата Bitstamp, а през март се прицели в кредитните играчи American Express и Visa с пускането на карта, която предлага 3% парична възвръщаемост при покупки.

През ноември 2023 г. тя дебютира с приложението си за търговия в Обединеното кралство, след като по-рано същата година стартира 24-часово трейдване с избрани акции и ETF-и.

„Ние не искаме да обслужваме само активните трейдъри. Искаме да увеличим дела на портфейла с нашите клиенти; искаме да им помогнем да изградят богатство“, кзва Тенев в интервю за Yahoo Finance.

Инвеститорите забелязват трансформацията на Robinhood

Акциите на компанията са поскъпнали със 110% от началото на годината, тъй като повишените лихвени проценти са увеличили печалбите на кредиторите, а настроенията за нейната линия за иновации са се подобрили. За сравнение, S&P 500 и Nasdaq Composite са наснали съответно с 21% и 22% на годишна база.

Компанията обяви, че приходите за второто тримесечие са нараснали с 40% спрямо миналата година до 682 млн. долара. Нетната печалба се е подобрила рязко до 0,21 долара на акция от 0,03 долара преди година.

Не всички на улицата вярват обаче, че Robinhood ще запази динамиката на печалбата си при намаляването на лихвите.

„Продължаваме да виждаме възможности в продуктовия ѝ конвейер в областта на дериватите, златото и криптовалутите, но някои от тези предложения са в ранен етап на развитие и/или приемане, като присъщата им сила на печалба не е доказана в различни условия на лихвените проценти“, предупреждава анализаторът на JPMorgan Кен Уортингтън в доклад за клиентите.

Анализаторът има рейтинг Underweight за Robinhood.