Изминаха три години от последния филм за Джеймс Бонд и като се има предвид, че No Time To Die завърши със смъртта му, феновете са любопитни да видят какво ще предложи новото приключение от историята на Агент 007.

Това трябва да е рестарт, подобно на този, предизвикан от култовия Даниел Крейг. На този етап обаче, всичко остава в сферата на спекулациите. Арън Тейлър-Джонсън се очертава като явен фаворит за наследник на Крейг, но официално обявяване на новината все още няма, така че всеки момент може да се появи нов кандидат.

При липсата на сценарий и режисьор, феновете са в неведение и по въпроса кой би могъл да изпълни тематичната песен за предстоящия Бонд... И чакането става все по-затормозяващо, пише Euronews.

Разбира се, това не е най-дългата пауза между филмите за Бонд. Два пъти вече се е случвало тя да продължава цели шест години. Първата е между последния филм на Тимъти Далтън License to Kill от 1989 г. и дебютния на Пиърс Броснан Golden Eye от 1995 г. Втората е между Spectre от 2015 г. и No Time to Die от 2021 г.

И така, ще минат ли още три години до Бонд номер 26?

В разговор с The Guardian ръководителят на Amazon Studios Дженифър Салк казва: „Глобалната аудитория трябва да е търпелива. Не искаме твърде много време между филмите, но на този етап не сме притеснени.“

Освен това, една продължителна пауза може да не е най-лошото нещо за марка, която се нуждае от ренесанс. Това се получи с GoldenEye с допълнителния бонус от Джуди Денч в ролята на М, а Casino Royale беше здравословно подмладяване, което доведе до мандата на Даниел Крейг, продължил 5 филма в продължение на 15 години. Неговият Бонд беше изключително популярен, така че изглежда разумно да не се бърза.

Pixabay

Въпреки това трябва да се вземе предвид едно скорошно интервю. Макар че има много възможности за новата ера на Бонд и кастинга на емблематичната роля, героят на един филм е толкова добър, колкото е неговият злодей...

Сърша Ронан има какво да каже по въпроса.

В интервю за подкаста Happy Sad Confused 30-годишната ирландска актриса и звезда от Hanna, The Grand Budapest Hotel, Brooklyn, Lady Bird, Little Women, Outrun и предстоящия Blitz на Стив Маккуин (изброяваме толкова заглавия само за да докажем, че няма много неща, които тя да не може да направи, когато поеме роля) разкри, че би предпочела да откаже роля във филм на Marvel, ако това означава да се превъплъти в злодей на Джеймс Бонд.

На въпрос какъв би бил нейният отличителен белег на злодей, като например превръзка на окото, тя шеговито предложи да накуцва. Макар да звучи странно на първо четене, това може да се окаже страхотна идея, която продуцентите на Бонд не бива да пренебрегват.

Ронан би била перфектното допълнение към новия Агент 007 – не само защото може да изиграе всяка роля, но и защото би вкарала интригуващ характер в рамките на садизма и злонамереността, които все още не сме виждали да се възприемат напълно.

Нещо повече, ако за 26-ия филм трябва да се осъществи необходимият ренесанс на 007, то това трябва да се стана и с ролята на жената-злодей. По традиция мъжете антагонисти са стандарт за франчайза, а когато актриси са избирани за злодеи, те са били изтласквани в маргинални образи на второстепенни измамници.

Единствената, която се доближи до нарушаването на тази тенденция, беше Електра Кинг (Софи Марсо) в The World Is Not Enough. Дори нейната дяволитост обаче беше обяснена като стокхолмски синдром, като по този начин похитителят ѝ Ренар (Робърт Карлайл) държеше конците на марионетката през целия филм.

Време е поредицата за Бонд да се сдобие с подобаващо порочна злодейка, а кастингът за актриса с гъвкавостта и харизмата на Ронан може не само да разчупи остарялата тенденция, но и да насочи франчайза в нова смела посока.

Казано по друг начин, това е твърде добра възможност, за да я пропуснем, пише Euronews и допълва:

Надяваме се, че продуцентите си водят записки. И че няма да ни накарат да чакаме още 3 години за следващата глава от историята на Бонд. Вероятно обаче ще го направят...

А кога в крайна сметка следващият филм ще се появи на голям екран?

Това е рестарт, който продуцентите не могат да си позволят да объркат, особено като се има предвид динамичното постъпление в боксофиса от последните няколко филма и колко любим е Даниел Крейг в ролята. Затова всичко трябва да е перфектно изпипано.

Предполага се, че ще чакаме до края на 2027 г. Най-рано.