Сливат държавната лотария с тотализатора

1681
Сливат държавната лотария с тотализатора

Държавното предприятие "Държавна парично-предметна лотария" да се влее в Български спортен тотализатор, гласува парламентът окончателно с промените в закона за хазарта. Вносители на поправката са депутати от ГЕРБ.

Предвижда се печалбите от хазартни игри, плащани в брой, да се ограничат до 15 000 лв. В момента законът разрешава до 30 000 лв. Архивите, пасивите и другите права и задължения на лотарията ще се поемат от спортния тотализатор.

Депутатите решиха разрешенията за организиране на хазартни игри, издадени от държавната парично-предметна лотария, да запазят действието си за срока, за който са издадени. За преиздаването им, след изтичане на валидността, няма да се заплащат такси.


Лотарията не може да задоволи потребностите си в собствени пунктове и сграден фонд, а сливането ще доведе до функционирането на единен държавен хазартен оператор, чиято основна цел е да подпомага физическото възпитание и спорта, са мотивирали предложението си вносителите.

На практика това означава, че в тотопунктовете ще се продават и лотарийните билети, а е възможно да се направят комбинирани игри между тотализатора и лотарията.

Вносителите на промените очакват реалните резултати от преструктуриране да бъдат постигнати през второто полугодие на 2011 г.

Сливането на лотарията с тотото бе набелязана още миналото лято, когато правителството набеляза мерки, свързани с административната реформа. Още тогава новоизбраният шеф на лотарията коментира, че държавното предприятие работи на загуба в последните години и е нужна реформа, за да се укрепи и развие.

Трябва да имаме по-малка администрация, но по-добре платена, коментира миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков по повод сливането на тотото с лотарията и изтъкна, че това е в рамките на административната реформа на правителството при която са съкратени около 9 хиляди души или 12% от администрацията.

Източник: БТА

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg