Само седем години след като неговата инвестиционна банка фалира под планина от проблемни ипотеки, бившият председател и главен изпълнителен директор на Lehman Bros Дук Фълд се завръща в имотния бизнес.

Миналата година консултантската компания на Фълд Matrix Advisors е създала лицензирана брокерска къща за имоти и е наела опитен имотен брокер и мениджър на активи.

През февруари 2014 г. Matrix е наела Хауърд Шуслер, който се е занимавал с управление на активи в Kimco Realty. Шуслер също така е работил в C-III Capital Partners - компания за имотни услуги и инвестиционно управление.

През април Matrix е открила Matrix RE Brokerage, лицензирана брокерска имотна агенция. Шуслер също така е лицензиран имотен брокер в Ню Йорк, работещ за Matrix RE Brokerage, според публичните регистри.

Уебсайтът на Matrix, по който изглежда в момента се работи, информира, че имотното подразделение на компанията осигурява най-различни услуги в сферата на имотите.

Вижте още: Как живеят виновните за кризата банкери днес: Дик Фълд

Днес Фълд, който до голяма степен бе обвиняван за фалита на Lehman през 2008 г., ще бъде основният лектор на конференция в Манхатън, като това ще бъде първото му публично появяване, откакто оценяваната на 30 млрд. долара брокерска компания и инвестиционна банка фалира.

На конференцията 69-годишният Фълд ще говори за това как компании с пазарна стойност под 500 млн. долара могат да успеят в днешната по-трудна среда. Той също така ще засегне въпроса с Lehman и финансовата криза.

Рядкото решение на Фълд да влезе в светлината на прожекторите през тази седмица изглежда съвпада с намеренията му да даде импулс на Matrix Advisors, която предоставя услуги, свързани с най-различни финансови сделки.