В добилата печална слава стенограма от първата среща на Федералния резерв на САЩ за 2006 г., думата "смях" се появява най-малко 45 пъти.

В един от случаите председателя на Федералния резерв по това време, Алън Грийнспан, се шегува със способността на останалите икономисти от борда на директорите да прогнозират бъдещето, а те се смеят на шегите му.

Две години по-късно, световната икономика се разпадна поради срива на имотния пазар, който много от икономистите от ФЕД забелязват, но омаловажават.

От The Daily Stag Hunt са преброили появяването на думата "смях" във стенограмите на всяка от срещите на FOMC в периода 2001 – 2006, или годините на формирането на балона. След това са направили графики по получените резултати.

Графиката на честотата на появяване на думата „смях” в стенограмите в този периода показва постоянен ръст. Графиката на цените на имотите в САЩ за периода 2001-2006 г. изглежда почти идентично с тази на смеха отчитайки постоянен ръст в тези години.

Когато смехът обаче спира в края на 2006 и през 2007 г., графиката на цените на имотите започва да изглежда по съвсем друг начин и отбелязва сериозен срив до 2010 г.

Вие преценете сами дали честотата на кикотене по време на срещите на FOMC е случайно съвпадение, или пък е най-добрия индикатор за имотния балон.