Как да станете богати в 10 нелесни стъпки

21435
Как да станете богати в 10 нелесни стъпки

© pixabay.com

Дали финансовата независимост е в списъка ви с приоритети? Трябва да бъде. Не е лесно да усвоите навиците, за които ще прочете по-долу.

Те обаче са от ключова необходимост, ако искате един ден да сте богати.

Започнете рано
Колкото по-рано парите започнат да работят за вас, толкова повече време имат, за да се трупат.

Автоматизирайте процеса
Някои хора са своя най-голям враг, когато става дума за финансов успех. Толкова лесно е да се отклоним от целите си. Винаги можем да намерим оправдание, за да харчим повече. Поради това ви съветваме да автоматизирате процеса на спестяване.

Вложете максимума, който можете
И малкото за старт е повече, отколкото въобще да не започнете. Проблемът е, че малките усилия във времето може да доведат до малки резултати. Ако искате да бъдете богати, трябва да спестявате именно за това. Това означава, че се изисква да влагате максимума от възможностите си.

Този съвет е особено валиден за хората, които започват да спестяват на по-късен етап от живота си. Те трябва да наваксват.

Богатите хора не правят тези пет грешки с паритеВъзползвайте се от опита им


Никога не използвайте банкови продукти, от които нямате нужда
Кредитните задължения и овърдрафтът може да ви струват такси, които - акумулирани за по-дълъг период от време, се оказват истинско състояние.


Живеете все едно сте бедни
Срещали ли сте хора в живота си, които изглеждат скромни и добре облечени, но не и като да са милионери? В същото време се оказва, че са такива? Препоръчваме ви да живеете пестеливо, скромно. Според чергата си. Един ден това ще ви направи богати.

Спазвайте житейската мъдрост „по-малко е повече“.

Избягвайте съблазните
Съблазънта да живеете по-нашироко, извън възможностите си и т.н. Около нас винаги ще има различни дразнители и стимули – телевизия, списания, приятели, семейство, колеги и т.н. Понякога дори е невъзможно да избягаме от натиска да харчим.

Проблемът е, че хвърлянето на пари по този начин води до трупане на дългове, липса на достатъчно спестяване и дългосрочна несигурност във финансов план.

Бъдете целеустремени
Целите ни вдъхновяват, мотивират и ни предлагат посока. Много от нас имат сходни цели – да изплатят кредит, да купят къща, да се пенсионират на определена възраст. Може би имате друга цел? Да стартирате свой бизнес?

Управлявайте парите си като ултра богатите. Ето какДори и да не разполагаме с милиони, ние също можем да увеличим състоянието си. Като начало, можем да копираме част от финансовите навици на едни от най-богатите хора в света


Целите, за нещастие, понякога не устояват на ежедневния стрес. Забравяме ги. Пренебрегваме ги. Тогава те губят своето значение за нас. Спират да влияят на поведението. Това ни води до развивате на лоши финансови навици.

Образовайте се
Успешните инвеститори влагат време, за да изследват основните финансови концепции, да анализират „за“ и „против“ определени тенденции. Те се възползват от предоставените им възможности. Не допускайте да останете непосветени в опциите, които ви предлага настоящето.

Диверсифицирайте портфолиото си
Успешните инвеститори знаят, че яйцата не се слагат в една кошница. Те разпределят богатството си в различни инструменти, взаимни фондове, имоти, стартъпи и т.н. Едно диверсифицирано портфолио предоставя възможност да се възползвате от много източници на растеж и защита на финансовото ви състояние.

Харчете пари, за да правите пари
Вярно е, че има цена, която трябва да се плати, за да бъдеш богат. Тази концепция не важи само за Уорън Бъфет.

Какво имаме предвид? Да платиш означава да наемеш компетентен финансов съветник, да се консултираш с брокер на имоти и т.н. Да работиш върху своите плюсове и минуси, да влагаш в себе си.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg