С тези четири типа отношения се забогатява по-лесно

3264
С тези четири типа отношения се забогатява по-лесно

© Pixabay

За да стане човек милионер, е необходима екипна работа.

Според Крис Хогaн, коуч и автор, човек не може да натрупа богатство без малко помощ.

В партньорство с екипа на Ramsey Solutions Research Хоган е изучавал навиците на 10 000 американски милионери (хора с нетно състояние, оценявано най-малко на 1 млн. долара) в продължение на седем месеца и открива, че те постигат милионерския си статут с четири ключови типа отношения.


Вижте малко повече за всякo от тях: 

1. Коуч

"Това е някой, който стои до страничната линия и ви предизвиква да прогресирате," пише Хоган. "Когато паднете, това е гласът, който чувате да ви крещи да ставате."

Самият той смята, че заслугата за това да се оформи като човека, който е днес, е точно на тези хора в жвота му, които са го напътствали в спорта, бизнеса и финансите.

Даниела Коренте, главен изпълнителен директор и основател на приложението за лични финанси Reel, може да свидетелства за важността на това човек да има коуч.

Тя разказва пред Business Insider, че най-умният ход в кариерата й досега е да наеме бизнес коуч, с когото се среща веднъж седмично, за да обсъжда стратегията за наемане на хора, набирането на средства и определянето на ценностите на компанията.

"Познавам много успели хора, които използват коуч, те обаче не го признават или пък не го обявяват на всеослушание," казва тя.

2. Ментор

В проучването на Хоган 86% от милионерите са заявили, че активно получават съвети от ментор.

"Менторът е човек, който е постигнал това, което вие искате да постигнете," пише той. "Той или тя извършва същото пътуване, но е няколко километра преди вас." Хоган съветва да не се мисли прекалено много по стратегията с менторите — търсете някой, на когото имате доверие и с когото пиете кафе веднъж на няколко месеца.

"Записвайте си евентуални въпроси с времето, така че когато се срещате, да имате задълбочени и смислени разговори," пише той.

"Питайте ментора си за неговата или нейната история, научете каква е неговата мотивация. Попитайте за най-големите му провали и какво е научил от тях. Поддържайте отношенията неформални и научавайте колкото се може повече."

Трябва да помислите и за ментор връстик — ваш колега, с когото редовно си обменяте обратна връзка. Според Сюзън Бейтс, главен изпълнителен директор на Bates Communications, всички успели лидери имат такъв ментор връстник и това им помага да се издигат по-бързо в кариерата си.

Милионерите препоръчватИзследовател посочи онази черта от характера, която ви пречи да забогатеете.


3. Поддръжник

"Това е някой, който вярва във вас и винаги е насреща, за да ви окуражи, каквото и да се случва," пише Хоган.

Най-добрият поддръжник за някого, който се стреми да стане милионер, е човек, който вече е преминал седемцифрената сума, казва той: "Той или тя знае за предизвикателствата, пред които се изправяте и ще ви напомня постоянно, че можете да се справите."

Ако човек има силна система на подкрепа, това може да му помогне да се справи с изпитанията по пътя си. Трябва да имате силен партньор или система на подкрепа във всяка една ситуация, за да процъфтявате, казва предприемачът Ранди Закърбърг пред Business Insider.

4. Приятел

Не можете да прекарвате всеки един момент от живота си в мечти за това как ще станете милионери, казва Хоган.

"Приятелите ни напомнят, че животът е много повече от това да трупаш богатство," пише той. "Най-вече старите приятели ни напомнят кои сме и откъде сме тръгнали. Не подценявайте стойността на това. Никога не би трябвало да трупате богатство за сметка на своите отношения."

Приятелите предлагат повече ползи от това да ви държат здраво стъпили на земята.

Ако имате стабилни лични отношения и добри лични навици, това означава, че пазите добре ресурсите си, казва Уилям Д. Данко, съавтор на бестеселъра "Съседът милионер" пред Washington Post.

Това е един от ключовите му съвети за натрупване на богатство. "Този тип поведение ще доведе до по-дълъг живот и повече възможности," казва той.

Проучванията в тази сфера го подкрепят: част от тях сочат, че изграждането на приятелства е от ключово значение за това човек да остарява добре, като в същото време засилва щастието.

На практика, ако имате добър личен живот, това може да увеличи продължителността на живота ви, а така да разполагате с повече време за натрупване на богатство.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg