Успял човек ли сте? Учени от Харвард ви предизвикват как да проверите

3064
Успял човек ли сте? Учени от Харвард ви предизвикват как да проверите

© pexels.com

Успял човек ли съм? Много хора търсят отговор на този въпрос през целия си живот. На моменти дори най-убедените в това са раздирани от съмнение. Учени от Харвард решиха да облекчат лутането ни, спестявайки ни много безсънни нощи - те предлагат да отговорим на четири въпроса. Отговорите им са показателни за това - успели ли сме, пише Well.

Както може да се досетите, успехът има много имена и измерения. За някои това е добрата работа, а за други - семейство с много деца. За трети - финансова сигурност.

Независимо към коя група принадлежите, учените имат за вас точно четири въпроса.


Лора Неш и Хауърд Стивънсън от Харвард искат да се запитате:

Прави ли ме щастлив това, което правя?

Добър ли съм в това, което правя?

Това, което правя, има ли положителен ефект върху близките ми?

Това, което правя, прави ли света по-добро място?

Четирите въпроса не са случайно формулирани. Подбрани са след поредица от интервюта, които са постигнали успех в различни сфери на живота.

Ако отговорите с “да” дори частично на въпросите, това означава, че сте успели да постигнете баланс между работата и личния живот, казва блогърът Ерик Бейкър, който цитира изследването на Наш и Стивънсън. Той препоръчва в края на всеки месец да проверявате дали отговорите ви все още са “да”.

В случай че на някои от въпросите сте отговорили с “не”, трябва да помислите какво може да направите, за да промените това.

Експерт интервюира 233 милионери и научи 6 важни неща за тяхВнушителните 94% от милионерите, които Том Корли интервюира, никога не са играли хазарт

Според Ерик Бейкър постигането на успех в живота е лесно. Първият и вторият въпрос в списъка са свързани основно с работата и ежедневните задължения. Така че, ако смятате, че не ви харесват, трябва да помислите коя професия използва уменията, в които се чувствате уверени.

Колкото по-често използвате най-добрите си качества, толкова по-щастливи ще бъдете. Това ни помага да постигаме повече в работата, смята Бейкър.

Положителните отговори на първите два въпроса са важни за резултата от следващите два.

Ако прилагате в работата си това, в което сте добри, вие автоматично търсите по-дълбок смисъл в задълженията си. Това, от своя страна, ви кара да искате и можете да се борите за финансова сигурност за себе си и вашите близки, допълва блогърът. Той препоръчва да се стремите към баланс между кариера и личен живот.

5 родителски послания, които помагат на детето да преуспее в животаНякои от тях учат на любов, а други предлагат позитивна мъдрост

Успехът често се свързва с наследството, което оставяме. Този въпрос е най-трудният - дали нашите действият имат стойност, която е важна за бъдещето като цяло. Не е изключено именно той да ви мотивира да започнете да отговаряте с “да” на първите три въпроса.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg