Revolut достигна 25 милиона клиенти в света. 7,5 млн. от тях са в ЦИЕ

1184
Revolut достигна 25 милиона клиенти в света. 
7,5 млн. от тях са в ЦИЕ

© Getty Images

Дигиталният доставчик на финансови услуги Revolut достигна 25 милиона клиенти на дребно по целия свят, като обработва над 330 милиона транзакции на месец, съобщават от компанията. 
 
Доставчикът отбелязва, че потребителите на услугите му в региона на Централна и Източна Европа, вече са 7,5 милиона. Регионът Румъния, Полша, Унгария, България, Чехия, Литва, Латвия, Словакия, Словения и Естония.
 
Най-много B2C клиенти в Централна и Източна Европа финансовото приложение има в Румъния, където то се използва от 2,5 милиона души. За период от 12 месеца Revolut е увеличил клиентската си база в страната с 67%. Така Румъния става втората държава в света с най-много Revolut потребители след Великобритания.
 
През последните 6 месеца клиентите в Полша са нараснали рязко, надхвърляйки прага от 2 милиона. 
 
В топ 5 на страните от Централна и Източна Европа, в които има най-много клиенти на дребно на Revolut, влизат още Унгария (близо 800 000 клиенти), България (500 000 клиенти) и Литва (над 415 000 клиенти).
 
Растежът на Revolut продължава с ускорени темпове, казва Николай Сторонски, главен изпълнителен директор на компанията. "Продължихме да изграждаме нашето уникално продуктово предлагане по целия свят, разширявайки се на нови пазари с нови клиенти. Надхвърлянето на 25 милиона клиенти за малко повече от седем години е фантастично постижение", посочва той.
 
Revolut стартира през 2015 г. във Великобритания, предлагайки на клиентите си парични преводи и обмен на валути. Компанията изгражда дигитално приложение, позволяващо извършването на различни финансови операции.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg