Сирма Груп Холдинг организира уебинар за инвеститори

2587
Сирма Груп Холдинг организира уебинар за инвеститори

Сирма Груп Холдинг организира уебинар, на който ще бъдат представени резултатите от дейността и новите проекти, съобщават от компанията.Събитието ще е на 13 юни (сряда) от 16:00 до 17:00 часа и ще може да се наблюдава на живо както на български, така и на английски език
 
Аудиторията ще може да зададе своите въпроси към ръководството на живо, както и да ги изпрати предварително към компанията.
 
Сирма Груп Холдинг АД планира ново увеличение на капитала с близо 40 млн. лв., решението за което беше взето на заседание на Съвета на директорите от 2 май 2018 г. На 25 юни ще се състои и Общо събрание на акционерите на компанията. Холдингът реализира 68% ръст на консолидираната печалба за 2017 и 25% ръст на приходите.  
 
Компанията представи и обновения си сайт, който е с адаптирано съдържание и дизайн за мобилни устройства, което е в синхрон с актуализираната в началото на годината корпоративна стратегия на групата. 
 
На сайта има информация за приложенията в сферата на изкуствения интелект, както и нагледни демонстрации на технологиите, свързани с различни приложения на изкуствения интелект – обработка на естествен език, анализ на текст, изображения, видео, машинно обучение и компютърно зрение. Тези иновации са развивани от самото създаване на Сирма, от различните дружества в групата, а натрупаното знание и технологична специализация са материализирани в различни софтуерни решения.  
 
В рамките на деветото издание на икономическия форум "Шумът на парите 2018" изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев сподели, че британският парламент работи с продукт на компанията, който улеснява търсенето и индексирането на юридически документи. Според него много голяма част от рутинната дейност в различни професии може да бъде поверена на машините, а хората да се занимават с по-креативни неща. 
 
Ключов аспект на новата стратегия е дефинирането на новата платформа SENPAI (Sirma Enterprise Platform with AI), която се развива и все още има области, където предстои интензивен R&D.
 
Компанията изгражда своята облачна инфраструктура, с унифицирани интерфейси към различните модули на SENPAI. Това ще позволи да се правят  много бързо прототипи, да се експериментира с нови продукти, да се изпълняват проекти, свързани с въвеждане на изкуствен интелект в организициите по една и съща методология, ефективно и бързо.

В допълнение, новият сайт включва и пълната инвестиционна секция на английски език "Investor Relations".
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg