"Набуко" с всички разрешителни в Унгария

1306

Унгарският участък от газопровода "Набуко", който преминава през 384 км унгарска територия, наскоро получи последното необходимото екологично разрешително, съобщиха от "Набуко".

Унгария сега е първата държава от "Набуко", която успешно завърши процеса на издаване на разрешителни.

Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH, коментира, че предоставянето на това разрешително е значителна крачка напред за Унгария и е показателно за напредналия етап на развитие на "Набуко-Запад".

"Въз основа на междуправителственото споразумение, сътрудничеството с унгарските власти беше образцово. Ние се ангажираме да следваме най-добрите практики в съответствие с националните и международните наредби", добави Райнхард Мичек, цитиран от БГНЕС.

Габор Берши, управляващ директор на "Набуко Унгария", каза, че следващите стъпки в Унгария сега са да се финализира цялостното инженерингово проектиране и дизайн за "Набуко-Запад" и да се продължи с процеса на получаване на необходимите разрешителни за строеж.

"Ние очакваме да продължим сътрудничеството си с унгарските власти при по-нататъшното развитие на проекта", продължи Габор Берши.

Начинът на придобиване на екологично разрешително в Унгария е двуетапен процес, който "Набуко" започна през първото тримесечие на 2010 г. с подаване на документация за Предварителна оценка на въздействието върху околната среда (ПОВОС) в четири инспектората за опазване на околната среда, природата и водите (IENWs).

Газопроводът "Набуко" ще транспортира газ от района на турско-българската граница през България, Румъния, Унгария и Австрия, до централния европейски разпределителен център на газ в Баумгартен. Унгарският участък от маршрута е дълъг 384 км.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg