73% от младите бели в САЩ познават някой, който има пистолет

1897
73% от младите бели в САЩ познават някой, който има пистолет

© Pixabay

Една от големите причини за поляризацията в САЩ е, че хората се делят по политически пристрастия. Политическите възгледи на даден човек се подсилват от мястото на което живее, медиите, които от които научава новините и хората, с които общува.

Това може да създаде балони, в които хората трудно могат да бъдат съпричастни с други хора, които не споделят техните преживявания и възгледи.

Въпреки факта, че младите американци са много по-различни и общуват много повече, тези разделения все още важат с пълна сила.

Ново проучване на Harvard Institute of Politics задава въпроса дали младежи на възраст под 30 г. имат определени видове приятели като поддръжници на Хилари Клинтън, поддържници на Доналд Тръмп, притежатели на оръжие, членове на ЛГБТ общността и т.н., информира Washington Post.

Ето някои от по-интересните резултати от проучването:

Едва 39% от младите демократи имат близки отношения с някого, който подкрепя Тръмп, докато 55% от младите републикаци са много добри познати с поддържник на Клинтън.

Повече млади републиканци познават милионер (28%), отколкото мюсюлманин (22%).

Стряскащи факти за оръжията в САЩВ САЩ е имало 31 масови стрелби след инцидента в гимназията Колумбайн през 1999 г.

Едва 26% от младите демократи познават ветеран от войните в Ирак или Афганистан, докато 43% от младите републиканци имат такива познати.

Общо 73% от младите бели познават някого, който има пистолет, докато това важи за едва 41% от младите испаноезични американци (процентът при афроамериканците е 48%).

Едва 49% от младите демократи познават притежател на пистолет, в сравнение с 80% при младите републиканци.

Само 27% от младите афроамериканци познават полицейски служител, в сравннеие с 40% при младите бели.

Въпреки че 53% от младите испаноезични американци познават нелегален имигрант, едва 10% от младите бели и 14% от младите чернокожи могат да кажат със същото.

Някои от тези данни вероятно не са толкова изненадващи, колкото на пръв поглед. В САЩ всъщност има повече милионери (около 3% от населението), отколкото мюсюлмани (1%), например. ч

Милионерите обаче в повечето случаи са възрастни хора; само едва около 3% от милионерите са на възраст между 18 и 35 г., според проучване от 2012 г., докато 80% са на възраст над 45 г.

За сравнение около 6 на всеки 10 мюсюлмани са на възраст между 18 и 39 г.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg