Какво крадат клиентите от най-елитните ресторанти

4293
Какво крадат клиентите от най-елитните ресторанти

Мислите си, че в елитните ресторанти на един от най-космополитните градове в света – Ню Йорк, клиентите се държат прилично и... не крадат? Имате грешка.

Дори и от супер луксозния Polo Bar на Ralph Lauren изчезват сребърните прибори за сол и пипер и персоналът не може да направи кой знае какво по този въпрос.

В индийския ресторант Surya в центъра пък съсотвеникът Абишек Шарма често остава без така характерните за заведението му медни чаши.


„Стремежът да си вземеш подобна чаша, особено когато знаеш, че всяка от тях струва по около 10 долара, е доста силен“, казва той. „Но ние предпочитаме да изпратим клиентите си щастливи, отколкото да направим сцена“, посочва Шарма.

А много от тези клиенти са рецидивисти. "Една жена си взе цели осем комплекта при посещенията си", казва Ейвъри Флетчър, директор Маркетинг и продажби на клуб 21. "Нейната внучка ги намерила в нещата й, след като тя починала, и ни ги изпрати обратно с извинение. ''

Други изглежда мислят, че ти е позволено да си вземеш нещо от декора. В модерния италиански ресторант Alfredo 100 декоративните калабрийски люти чушки често изчезват от вазите на масите. 

Вижте още: Най-странните оплаквания и изисквания на гостите на хотели

И в кражбите изглежда няма нищо срамно. „Една клиентка грабна една от салфетките от масата, когато излизаше. И това, че сребърните прибори паднаха на пода, издрънчаха и всички впериха очи в нея, не я спря“, разказва Том Браун от Strip House.

Клиентите често си взимат салфетки и ножове, но посягат и на по-големи предмети. През юни миналата година статуя на прасе, поставена на входа на Spotted Pig, изчезва през нощта.

"Бях купил прасето от магазин на Portobello Road в Лондон", въздиша Кен Фрийдман, който е съсобственик на известната кръчма заедно с готвачите Ейприл Влумфийлд и Марио Батали.

"Имахме камери отвън и гледахме как този човек скочи върху него няколко пъти, докато най-накрая падна от веригата си. След това си го взе и го отнесе“, посочва Фрийдман.

Освен фигури на животни, изчезват и други предмети, при това със сантиментална стойност. Преди няколко години Карлос Суарес окачва стари семейни снимки на стените на неговия ресторант West Boubo. След като са откраднати, днес всички картини са копия.

Затова част от собствениците на заведения са решили, че ако не могат да спрат кражбите, то могат да извлекат най-доброто от тях.

В Strip House ресторантът е подпечатал с лого своите най-често крадени ножове и ги продава за 120 долара за комплект от четири.

Tao Downtown е изписал името си върху неговите клечки във формата на гейша. „Така или иначе те се крадат“, казва готвачът в ресторанта Ралф Скамардела. "Тъй като това е почти невъзможно това да се предотврати, ние решихме да се уверим, че хората помнят откъде са ги взели. ''

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg