Дейвид Дъфийлд е основал компанията PeopleSoft, благодарение на която по-късно ще влезе в класацията на Fortune през 1987 година, когато е бил на 47 години. Историята сигурно не би била толкова интересна, као Дъфийлд не е бил на подобна възраст и не е финансирал четвъртото си поред бизнес начинание с ипотека на имота си.

Той споделя, че не е бил нервен, особено в ситуация когато е знаел какво прави.

Впоследствие компанията му става втората най-голяма софтуерна компания за бизнес софтуеър, преди да бъде закупена от Oracle през 2005-та година. Дъфийлд влиза в списъка на Forbes 400, със състоянието си от 1.2 млрд. долара.

Известни милиардери, като Марк Цукербергер и Сергей Брин привличат общественото внимание към себе си със своя космически успех. Правенето на благосъстояние обаче, в никакъв случай не е само за младите и брилиантни умове.

Много хора са влезли в клуба на милиардерите на значително по-преклонна възраст, след постоянство и усилена работа, или след значителни провали преди това.

През последните осем години средната възраст на новите членове на класацията Forbes 400 е 54 години.

2. Джон Спърлинг

Често определян като бащата на платеното образование в САЩ. През 1976 година професорът поставя началото на кариерата си на предприемач с основаването на University of Phoenix, на възраст 53 години. Неговата компания Apollo Group става публична, една когато навършва 73 години.

3. Гари Бърел

През 1989 година на възраст от 52 години Бърел среща бъдещия си бизнес партньор Мин Као, докато е работел в AlliedSignal. Двамата основават Garmin, технологична компания за производство на навигационни системи.

4. Шелдън Аделсън

Един от най-видните предприемачи в Лас Вегас. През 1979 година, когато е бил на 46 години той основава компанията си в сектора на хотелите и казината. През 1988 година на възраст 55 той закупува Sands Hotel & Casino.

5. Дейвид Черитън

Професорът по компютърни технологии от Станфорд прави първата си сериозна инвестиция, когато се свързва с тогавашните си студенти и основатели на Google - Лари Пейдж и Сергей Брин. Като един от първите инвестирали в компанията, Чертън изкарва 29 млн. долара от първичното публично предлагане.

През 1995 година на възраст 43 години той основава Granite Systems, компания погълната от Cisco Systems за 220 млн. долара на следващата година.Въпреки че му е отнело 10 години да завърши колеж в края на 40-те си години, Мейтшиц разработва свой собствен продукт - енергийната напитка Red Bull, която се превръща в тотален хит и му носи огромно благосъстояние.

7. Джон Моргридж

Моргридж става изпълнителен директор на компанията Cisco през 1988 година. Две години по-късно компанията става публична и продажбите й нараства от 5 милиона на над 1 млрд. през 1996 година. Тогава за пръв път попада в класацията на Forbes 400. В момента е преподавател в Stanford University, а благосъстоянието му възлиза на 1.6 млрд. долара.