Най-добрата американска храна е в Болдър, Колорадо
Списание Bon Appétit избра Болдър, Колорадо, за кулинарната столица на САЩ.
Градът е на първо място е в много други класации - за най-здрави жители, за град с най-добро образование, както и за най-подходящия град за велосипедисти в страната на неограничените възможности.
Болдър е дом на много добри ресторанти и се гордее с пазарите на местните фермери, както и с иновативни компании в сферата на храните (като Celestial Seasonings, Izze Beverage Company и Bhakti Chai).
На второ място е Макинвил, Орегон, който е известен с Международния фестивал на Pinot Noir през юли. Тази година беше неговото юбилейно 25-то издание.
На трето място редакторите са поставили Биг Сър, Калифорния. Градът е известен с луксозните си хотели и добрите ресторанти.
Траверс Сити, Мичиган, е на 4-то място. Тук се провежда Националния фестивал на черешата. В града са ценители и на хубавите вина.
Челната петица се оформя от Луизвил, Кентъки, известен най-вече с хубавия бърбън.
На шесто място е Итака, Ню Йорк. Тук се намира пазарът за биопродукти Итака. Местните твърдят, че първи в САЩ са направили мелбата.