Кариерата на Тръмп започва през 60-те години, когато купува апартаментен комплекс с неизплатена ипотека в Синсинати, преобразява го и прави добра печалба.

След това той се мести в Манхатън и се захваща с имоти, които през 70-те са били занемарени. През 80-те, след реконструкцията на сградата Wollman Rink до Сентрал Парк, той вече е инвеститор от голяма класа.

Освен сградите, с които прави бизнес, Тръмп се радва и на пищни имения за свое частно ползване.

Вижте в кои имоти е живял Тръмп в последните няколко години:

Trump Tower, Ню Йорк

Това е главната резиденция на Тръмп. Има още няколко Trump Tpwer по света, но тази на Пето авеню е оригиналната.

Тя е оценена на 300 млн. долара. Тук, освен луксозния апартамент на Тръмп, се помещават централата на Qatar Airways, голям магазин на Gucci и др.

Сградата е на около 30 години. Тук живеят Мис Вселена и Мис САЩ през годината на царуването си. На цял един етаж живее саудитският принц Мутаиб бин Абдул-Азис.

Апартаментът на Тръмп се намира на последните три етажа (9000 кв. м). Той се оценява на 50 млн. долара и един от най-скъпите в Ню Йорк.

Maison de L'Amitie, Палм Бийч, Флорида

Тръмп купи имението през 2004 г. за 41 млн. долара. През 2005 г. той бе ремонтиран като част от шоуто „Асистентът". Ремонтът струваше 25 млн. долара.

През 2010 г. Тръмп продаде имота на руския милиардер Дмитрий Риболовев за 95 млн. долара.

Имението върви с плажна ивица и гараж за 50 автомобила.

Данъците обаче също са големи - през 2007 г. Тръмп плати данък от 1 млн. долара за имота.

Имение Севън Спрингс, Бедфорд, Щата Ню Йорк

Тръмп купи имението през 1995 г. за 7.5 млн. долара. Построено е през 1919 г. и има 13 спални, 12 бани, закрит басейн.

Тръмп искаше да построи тук голф-игрище, но местните хора протестираха, страхувайки се, че химикалите за поддържане на тревата ще замърсят езерото.

Mar-a-Lago, Палм Бийч, Флорида

През 1985 г. Тръмп купи това имение за 10 млн. долара. Построено е през 20-те години. Тук се състоя сватбата на Майкъл Джексън и Лиса Мари Пресли.

Къщата има 60 спални, 30 бани, 12 камини.

И тук Тръмп успя да се скара с местните жители. Те протестираха срещу това, че той е издигнал флаг на пилон, висок 24 метра. Това било с 3 метра над местните закони.

Тръмп отказал да свали флага с 3 метра и бе осъден да плаща глоба от 1 250 долара на ден. Той също заведе съдебно дело, което се проточи 6 месеца. В крайна сметка Тръмп свали флага с 3 метра и дари 100 000 долара за благотворителност.

Trump National Golf Course, Ранчо Палос Вердес, Калифорния

Тръмп има голямо голф-игрище в Калифорния. От имението си там той има гледка към игрището и към Тихия Океан. Игрището е третият най-голям работодател в региона с 300 души персонал.

Имението до него е скромно по стандартите на Тръмп. Има 2 етажа, 9 бани и 5 спални, басейн и гараж за 4 коли.

Бизнес имотите на Тръмп

Trump Organization притежава голямо портфолио от имоти по цял свят. Комплексите Тръмп Уърлд 1, 2 и 3 се намират в Южна Корея - в градовете Сеул, Бусан и Даегу. Това са апартаментни комплекси, а Тръмп получи 5 млн. долара за използване на името му.

Компанията в момента работи над проекти в Карибите, Доминиканската република, Панама.