Вчера индексът S&P 500 регистрира ръст от 3.4%, което бе най-голямото му дневно повишение от 11 август насам.

Индексът на сините чипове Dow Jones добави близо 3% към стойността си, а с най-много се повиши технологичният Nasdaq - с 4.3% за деня.

Оптимизмът стана реалност следствие на повишените спекулации за нова вълна от стимули от страна на Fed за стимулиране на най-голямата световна икономика.

Йената поскъпна спрямо останалите основни валути, въпреки понижението на рейтинга на дълга на Япония и обявените усилия от правителството за насочване на 100 млрд. долара за справяне с постоянната сила на валутата на страната.

Еврото поевтиня до едноседмичен минимум спрямо зелените пари, преди данните за бизнес доверието в Германия, което се очаква да отбележи значително влошаване следствие на европейската дългова криза.

Очакванията са индекса на бизнес доверието са да се понижи до 111, на фона на 112.9 през юли.

Доларът се търгува при нива от 76.55 йени, на фона на вчерашните нива от 76.70 късно снощи по време на щатската борса. На 19-ти август валутната двойка отбеляза историческо дъно при 75.95.

Еврото се понижи и спрямо останалите валути, като спрямо долара регистрира най-ниска стойност от 1.4387. Опасенията за забавяне на ръста на най-голямата европейска икономика са в основата на негативните въздействия върху единната валута.

Австралийската и новозеландската валута регистрираха понижения спрямо останалите основни валути, следствие на спада на азиатските индекси.

Златото регистрира сериозно отстъпване от постигнатия си вчера рекорд при нива над 1 913 долара за унция. Рано тази сутрин благородният метал се търгува на нива от около 1 840 долара.

Фючърсите на щатските индекси, които вчера отбелязаха най-голямото си от седмица насам повишение, отбелязаха понижения от по над 1%, следствие на понижения рейтинг на Япония и влошените очаквания за случващото се в Европа.