Приходите на Facebook са нараснали двойно до 1.6 млрд. долара през първото полугодие на 2011 г., информира Reuters, позовавайки се на източник близък до компанията.

Печалбата на социалната мрежа през първите шест месеца на 2011 г. възлиза на близо 500 млн. долара, според същия източник, който е пожелал анонимност, тъй като Facebook като непублична компания не обявява финансовите си резултати.

По-добрите резултати на Facebook идват на фона на нарасналата й пазарна стойност до близо 80 млрд. долара, като мнозина специалисти очакват социалната мрежа да стане публична компания през 2012 г.

Нарастващата популярност на Facebook сред рекламодателите и нейните 750 милиона потребители поставя под натиск останалите големи интернет компании като Yahoo Inc, която във вторник уволни главния си изпълнителен директор Карол Барц.

Facebook е имала 355 млн. долара печалба за първите 10 месеца на 2010 г. и приходи в размер 1.2 млрд. долара, според документите представени на клиентите на Goldman Sachs при предлагането на акции през тази година.

Не става ясно каква част от приходите на Facebook в размер на 1.6 млрд. долара за първите шест идват от продажба на реклама. Facebook получава и 30-процентен дял от продажбите на виртуални стоки като дигитални автомобили или животни.

През януари от Facebook обявиха, че са набрали 1.5 млрд. долара от инвеститори в това число Goldman Sachs и Digital Sky Technologies, както и от частно предлагане на акции. Които дадоха на компанията пазарна оценка от около 50 млрд. долара.