Уорън Бъфет е абсолютно убеден, че представянето на фондовите пазари ще е по-добро от това на инвестициите в нискорискови активи, като кеш, облигации и злато, става ясно от интервю на финансовия гуру по CNBС.

Гениалният инвеститор не направи коментар за представянето на борсите през следващите три месеца. По отношение на жилищния пазар, Бъфет коментира, че настоящите изключително ниски цени предоставят добри възможности на инвеститорите в този род активи.

Една от малкото сфери, които все още дърпат пазарите назад, е жилищният сектор и това обяснява все още слабото представяне на пазара на труда. Според Бъфет при по-стабилно възстановяване в сектора ще видим и значително подобрение в пазара на труда в САЩ като цяло.

В края на миналата година Бъфет заяви, че е похарчил 175 млн. евро и е купил акции в 8 европейски компании, поради това че са били евтини.

Бъфет споделя, че всяко тримесечие след лятото на 2009 година бизнесът на управлявания от него фонд се е подобрявал и това се случва и в момента.

Уорън Бъфет отказа да назове името на своя наследник. Той коментира, че и други компании отказват да правят това, така че защо той да е длъжен да го прави.

Според Бъфет високите цени на петрола няма да спрат възстановяването на световната икономика. „Те са минус за възстановяването, но не виждам как ще спрат каквото и да било. Едва ли ще успеят да извадят от строй възстановяването през последните две и половина години“, коментира още Бъфет.