Много е трудно да се достигне до плаж Папакоела на Хаваите. Трябва да вървите 3 километра през хълмовете в горещината.

И все пак хората всеки ден го правят, за да могат са се порадват на невероятно красивия плаж с тъмнозелен пясък.

Вижте няколко плажа, които са по-различни от тези, които сте виждали до сега:

Пинк Сендс Бийч, Харбър Айланд, Бахамите

Островът е дълъг 5.6 км и широк 3 км. Тук са намира един от най-красивите плажове в света – Розовия плаж. Розовия цвят се получава от смесица от черупките на червените миди, които живеят тук и белия пясък.

Папакоела Бийч, Хавай

Както казахме, за да го достигнат хората, те трябва да вървят през хълмиста местност в продължение на почти 3 км.

Тук плажът е зелен. Цветът се дължи на минерали от близкия вулкан Пуу Маханаю.

Генипабу Бийч, Натал, Бразилия

Докато стоите сред гигантските пясъчни дюни, ще си помислите, че сте в пустинята. Само че Атлантическият океан е само на минути път от вас. Сред атракциите тук е возене на камила и каране на сендборд – това е като сноуборд, но върху пясък.

Тандър Коув, Остров Принс Едуард, Канада

Тук има над 800 километра плажове и половината от тях са с червеникав пясък, заради съдържание на железен оксид.

Плаж 75-тя миля, Фрейзър айлънд, Австралия

Той се простира на 75 мили, за което можете да се досетите от името му. Твърдият пясък позволява тук да кацат малки самолети.

Популярно място е ШампейнПуулс – в превод „басейни с шампанско“. Това са малки басейни с пенлива вода в скалите.

Болдър Бийч, Кейп Таун, Южна Африка

Хиляди години ерозия са отмили части от брега и са оставили огромни камъни по него. По плажа може да видите разхождащи се пингвини. Тук живеят над 3000 екземпляра, които плуват и се забавляват на плажа. Само не се опитвайте да ги докосвате – те само изглеждат сладки, но острите им човки са опасни, а и хапят!

Чандипур Бийч, Одиша, Индия

Ту го има, ту го няма.

Два пъти на ден водата се отдръпва на повече от 5 километра навътре в морето. Тогава можете да слезете на плажа и да се разходите по морското дъно, преди то отново да бъде залято.

Пфайфър Бийч, Калифорния

Това е едно от най-красивите места в Калифорния – скали, гори, ливади и... плаж с лилав пясък. Счита се, че цветът идва от магнезий от скалите.

Гулпиру, Ланес, Испания

Той е толкова малък, че щеше да бъде незабележим, ако не беше една негова особеност – той е заобиколен от суша от всички страни. Той е толкова малък, че при прилив пясъчната ивица изчезва, а при отлив изчезва водата.

Пуналу, Хавай

Черният пясък придава на плажа апокалиптичен вид. Честото появяване на зелени морски костенурки разведрява обстановката. Те се припичат на плажа, сливайки се със скалите. Не докосвайте костенурките обаче - дори да искате да ги погалите, законът не ви позволява, тъй като те са изчезващ вид.