Покупката на частен остров е запазена марка на богатите и известните. За едни това е инвестиция, обещаваща доходоносен бизнес, за други- възможност да се откъснат от цивилизацията в собствено кралство. Юридически под частен остров се разбира откъснато от сушата парче земя, притежавано от частен собственик или компания. А най-скъпото, което се предлага в тази сфера, е:

10. Bird Cay, Бахамските острови

Цена: 28 млн. долара

Един от най-скъпите частни острови на Бахамите се отдава под наем. На него има слънчеви плажове, гледка към океана и множество оформени пътеки сред тропическата флора. Основното жилище на този остров е двуетажна историческа сграда с басейн, а освен него са построени къщи за гости близо до плажа, както и пет вили на самата линия на брега.

9. Agria Trias, Гърция

Цена: 28 млн. долара

Най-скъпият частен остров в Гърция се намира относително близо до столицата Атина- около 10 минути с хеликоптер. На него има всичко, каквото можете да се сетите за региона: богата растителност, плодови дръвчета, маслинови горички. Главната сграда има четири спални с две допълнителни помещения, а инфраструктурата е напълно завършена: има къщи на плажа, къщи за обслужващия персонал и дори църква.

8. Cerralvo Island, Мексико.

Цена: 35 млн. долар

Близо до Ла Пас, този остров е скрит от стръмни склонове от едната страна, докато от другата има слънчеви пясъчни плажове. Той е задължителна спирка за мигриращите морски животни и птици в региона, така че се смята за отлично място за лов, риболов и разбира се, почивка.

7. Hog Cay, Бахамите

Цена: 35 млн. долара

Още един остров в на Бахамите: Hog Cay предлага 681 кв. фута тропически рай с двуетажна вила на брега на морето. Островът разполага още със собствена писта за частни самолети, каквито без съмнение купувачът притежава.

6. Charles Island, Бахамите

Цена: 39 млн. долара

Макар и все още незастроен, този остров е снабден с ток, телефон и вода, оставяйки на собственика си свобода да избира какво да прави с него.

5. Motu Tane, Бора Бора.

Цена: 40 млн. долара

Този остров се продава, но ако нямате толкова пари, срещу 30 000 долара на нощ вие и осем ваши приятели можете да имате свой остров за три дни. Ако останете повече- цената расте.

4. Hans Lollik Island, Американските Вирджински острови.

Цена: 45 млн. долара

Разположено на около 8 000 фут от острова Сейнт Томас, това кътче предлага своите плажове, зашеметяващи гледки, гори и места за риболов. Топлите води на океана от своя страна са отлично място за плуване и гмуркане.

3. Caye Chapel Resort, Белиз

Цена: 65 млн. долара

На 12 мили от Белиз, този остров има игрище за голф с 18 дупки, марина, летище, бар, ресторант, конферентни зали, басейн и разбира се- много плажове. Както сами разбирате, Caye Chapel Resort е курортен частен остров. Между предвидените развлечения на острова са риболов, каяк, разходка с лодка, спа процедури, волейбол и баскетбол и много други.

2. Ronde Island, Гренада

Цена:100 млн. долара

Насред най-вдъхновяващата част на Карибите, този остров доскоро бе кралят на частните острови с цената си от 100 млн. долара. Но неговите 800 хектара го превръщат на практика в малка държава насред незабравимата красота на коралови каньони, морски живот и необикновен релеф. Близо до него има удивителна подводна пещера, чиито стени светят от кварцови кристали, а от таваните висят сталактити.

1. Lisbon Island, Португалия .

Цена:310 млн. долара

Този масив от 3000 акра е истинско предверие към живописния Лисабон. Той предлага възможности да бъде разработен като голф или морски курорт или каквото си пожелаете. Една от причините за цената му е, че островът остава незастроен, като същевременно е толкова близо до гъсто населена област: рядко стечение на обстоятелствата, което определено се цени от инвеститорите.