Магьосниците в сферата на сладките лакомства Cadbury са създали шоколад, който не се топи при температури до 40 градуса по Целзий. Това е с около 10 градуса над температурата, при която обикновеният шоколад се разтича.

От Daily Mail обясняват научните факти зад революционния топлоустойчив шоколад:

Тайната се крие в промяна в така наречения процес „кончинг”, при който в контейнер с метални топчета се измесват съставките на шоколада, които обикновено включват какао, растителни масла, мляко и захар.

От Cadbury са разработили начин за разбиването на захарта на още по-малки частици, което, от своя страна, намалява количеството мазнина, което ги покрива и ги прави по-устойчиви на висока температура.

Специалният вид шоколад ще се продава само в страни, където температурите са особено високи, като Индия и Бразилия.

"Създаването на този шоколад ще направи производството на продукти, съдържащи шоколад, по-трайни при по-топъл климат, особено в по-слабо икономически развити страни, където процесът по доставките не отговаря на изискванията за значителни колебания в температурите и влажността на въздуха и където качеството на продуктите е изложено на риск," се казва в молбата на Cadbury за патентоване на изобретението.