Всеки, който има профил във Facebook, най-голямата социална мрежа, има своите предпочитания и демонстрира част от тях, „харесвайки” определени страници или хора. Какво харесва създателят на най-голямата социална мрежа в света Марк Закърбърг:

По отношение на музикалните предпочитания на основателя на Facebook, той харесва Шакира, като също така е фен на Джон Мейер, Green Day, Daft Punk и Тейлър Суифт.

Закърбърг също така е почитател на Chicken McNuggets на McDonald's, без да разкрива обаче с какъв сос ги предпочита.

Той не обича безпорядъка. Като един от интересите си Закърбърг е записал "минимализъм".

Закърбърг също така е един от близо 35-те хиляди души, които харесват инвеститора Рон Конуей, наричан Кръстника на Силициевата долина. Той също така е почитател на Accel Partners.

На политическия фронт Закърбърг е почитател на губернатора на щата Ню Джърси Крис Кристи и на Кори Букър, който кмет на Нюарк. То също така "харесва" президента на САЩ Барак Обама.

Закърбърг също така харесва това кученце Auggie, което вероятно е собственост на някой от служителите на Facebook, защото други хора, работещи там също го харесват. Разбира се Закърбърг "харесва" и собственото си куче Beast (Звяр).

Закърбърг е почитател и на мустакатия 106-килограмов морж Митик. Той го харесва, защото това е "официалният талисман на екипа, занимаващ се с развлекателните неща във Facebook."

От Facebook разбираме, че Закърбърг обича да взема дълги душове. Той е „харесал“ страницата "Оставам по-дълго под душа, защото водата е толкова топла."

Закърбърг изглежда е почитател и на анимираните GIF-ове. Той е харесал WHATSHOULDWECALLME в tumbler.

Основателят на Facebook е почитател и на сериала „Клуб Веселие“ (Glee) или поне на звездата в него Даяна Ейгрън.

Какво обича да чете Закърбърг? Той "харесва " New York Times и Techmeme.com.

Закърбърг харесва филма с Брад Пит „Кешбол“. Вероятно не е изненада, че харесва и „Междузвездни войни“.

Закърбърг също така харесва фехтовката, тъй като се е занимавал с нея в училище. Харесва и тенис.

По отношение на литературата Закърбърг харесва Платон и романа „Играта на Ендър“.