На автосалона в Женева BMW представи няколко нови модела, сред които със своята футуристична визия се открояваше BMW i3 Concept Coupe, съобщава БГНЕС.

BMW i3 Concept Coupe подчертава динамиката, която може да бъде реализирана от чисто електрическото задвижване BMW eDrive. Автомобилът е снабден с електромотор от 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм.

Мощността се пренася към задните колела с помощта на едностепенна трансмисия. Електромоторът пък черпи енергия от литиево-йонни батерии, интегрирани в Drive модула на автомобила.

Разполагането на батериите в дъното на купето допринася за постигането на нисък център на тежестта, а оттам и за още по-добра управляемост и по-голяма пъргавина на електрическото купе.

На автосалона в Женева баварският автопроизводител представи и някои иновативни системи за подпомагане на водача, сред които и системата за BMW Night Vision, чиято цел е предотвратяването на пътни произшествия при нощно каране.

Системата представлява термална камера с инфрачервени лъчи, монтирана в предната решетка. Тя отчита топлината, излъчвана от обекти на разстояние до 100 метра, като в зависимост от отчетената температура прави разлика между хора и животни.