Първите гости на новата платформа в небостъргача One World Trade Center в Ню Йорк вече успяха да надникнат от високо – и да видят Ню Йорк от върха на това истинско чудо: стотният етаж на сградата, намиращ се на височина от цели 381 метра!

Небостъргачът One World Trade Center се намира на мястото на бившите кули близнаци, които бяха разрушени при терористичните нападения от 11 септември 2001 г.

До края на 2013 г. огромната кула ще продължи да расте – до цели 541.3 метра височина! Тя ще бъде най-високата сграда в САЩ и сред най-високите в света.

Новата визия на Ню Йорк Сити: гледката от One World Trade Center (или 1 WTC), на която могат да се насладят гостите на небостъргача, е впечатляваща. Първото посещение беше преди броени дни, ексклузивно за избрани гости.

Платформата за наблюдение се намира на стотния етаж и предлага 360-градусова гледка.

Предстои изграждането на 101 и 102 етаж.

В непосредствена близост е сградата Empire State Building. Високоскоростни асансьори ще превозват гостите за 60 секунди до платформата за наблюдение.

Манхатън в в краката ти! Все още не е ясно каква ще бъде цената на удоволствието, но вероятно ще е подобна на цените в другите платформи за наблюдение.

Преди броени дни бе инсталиран част от 124-метровия връх на кулата. Два крана сложиха парче бетон с тежест от 57 тона на покрива на сградата.

На трите най-високи етажи, разбира се, ще се намират магазини за сувенири и ресторанти.