В момент, когато връстниците му се учат да цапат по-малко лигавника си с храна, Адам Кирби бе приет в престижната организация Менса. На едва 29 месеца, момчето има IQ от 141, което нареди двегодишното британче сред най-интелигентните хора в света.

Макар че той едва успява да формулира цяло изречение без да заеква, Адам Кирби вече умее да казва буква по буква около сто думи, познава цветовете, може да умножава до 10, да показва континентите на картата и сам се е научил да ходи на тоалетна, след като прочел книжка за хигиената при децата.

От позицията на своите 29 месеца, момчето е по-интелигентно от Барак Обама и Дейвид Камарън. Вместо да играе с колички, Адам се забавлява с четене на Шекспир, подреждане на пъзели за възрастни и учене на японски, испански и френски.

Момчето било на около година, когато родителите му забелязали доста необичайните му способности и решили да му направят IQ тест в Станфрод Бинет, съобщава Daily Mail. Адам получил бал от 141 – с десет точки повече от Барак Обама и с четири точки повече от Дейвид Камарън.

След този невероятен резултат, то стана член на Менса- международна организация на най-интелигентните хора в света, чийто приемен изпит е разбираем за едва 2% от населението на Земята.