Паундът поскъпна малко за последната седмица, но като цяло фигурата на дневна графика не се промени, коментираха от Trend Recognition.

Вълновото броене, което е представено, предполага незабавно подновяване на спада от началото на тази година. Трендовите условия обаче за момента не подкрепят този сценарий.

Това, което трябва да видим, е поне нарушаване на малкия тренд от по-високи дъна и по-високи върхове в сила от дъното от юни тази година и сигнал за продажба от дневната стохастика.

Според нас пробив под 1.5260 ще изпълни и двете условия по-горе и затова предпочитаме късата позиция - в случай, че такъв пробив се реализира.

Нагоре движение над 1.5570 ще направи дневната графика изключително позитивна. Това е нещо, което не очакваме при вълновото броене, което имаме на дневна и седмична графика.

Но кой го интересува какво очакваме ние? Ето защо нашата задача винаги трябва да бъде просто да следваме пазара и неговото послание, а не да се опитваме да наложим определен анализ, който съответства на нашите очаквания.

Стратегия: Предпочитаме къса позиция на пробив на 1.5260 със стоп от 150 точки.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на валута.