Първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ са се повишили леко през изминалата седмица, но все още са до най-ниските си нива от преди кризата. Те са се повишили с 5 000 до 333 000.

Това се приема от инвеститорите като положителен знак за икономиката, както и за предпоставка за излизане от политиката на стимули от страна на Фед през септември.

Добрите данни инциираха понижение за щатските индекси, след като фючърсите им цял ден се търгуваха на положителна територия след по-добрите от очакванията данни, дошли от Китай.

Междувременно японският Nikkei 225 продължи да потъва, след като приключи днешния ден силно на отрицателна територия. Фючърсите му се търгуват при нива от 13 400 пункта, или с близо два процента надолу.

Доларът продължи да губи позиции спрямо основните валути, понижавайки се до 0.9180 спрямо швейцарския франк и 95.80 спрямо йената.

Еврото се търгува изключително близо до ключовото ниво на съпротива при 1.3400, което на този етап ограничава по-нататъшното поскъпване на единната валута. Високите нива на единната валута се подкрепиха от добри данни, дошли от Германия и въпреки рекордното ниво на безработица в Гърция.

Златото продължи победоносния си ход от вчера и днес преодоля ключовото ниво от 1 300 долара за унция. Възможно е, ако последното ниво остане в сила, да станем свидетели на по-нататъшно поскъпване към 1 350 долара за унция.

Повишение регистрира и среброто, което вече се търгува над психологическата граница от 20 долара за унция.